LG introduceert eerste tablet: G Pad 8.3

© PXimport

LG introduceert eerste tablet: G Pad 8.3

Geplaatst: 2 september 2013 - 07:55

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Elmar Rekers

LG heeft afgelopen weekend zijn allereerste tablet onthuld. Deze G Pad 8.3 heeft een Full HD-beeldscherm, een metalen achterkant en draait op Android 4.2 (Jelly Bean). De G Pad 8.3 moet later dit jaar op de markt verschijnen.

De G Pad 8.3 heeft, zoals de naam al verklapt, een 8,3 inch-display. Dit (breedbeeld)scherm heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1200 pixels. "Het is 's werelds eerste 8 inch-tablet met een Full HD-display", zo claimt de Zuid-Koreaanse fabrikant. De G Pad is, naast eerder aangekondigde G2-smartphone, de nieuwste toevoeging aan LG's high-end G-serie.

"Veel consumenten hebben ons in intensief onderzoek verteld dat zij hun tablets toch anders gebruiken dan zij hadden verwacht. Zij vinden hun tablet te zwaar en groot om mee te nemen en hebben moeite deze te verbinden met andere apparaten", vertelt Bas Dekker, directeur Mobile bij LG Electronics Benelux. "De G Pad weet deze beperkingen op te lossen en biedt het grootste beeldscherm in compact formaat tablet met intuïtieve multi-screen-functies."

High-end-tablet

De tablet draait op een quadcore-processor (1,7 GHz) en beschikt over 2 GB aan werkgeheugen. Verder is er een 5 megapixel-camera op de achterkant aanwezig en maakt de 1,3 megapixel-sensor aan de voorzijde het mogelijk om videogesprekken te voeren. LG heeft een opslagcapaciteit van 16 GB ingebouwd, wat kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. De batterij heeft een vermogen van 4600 mAh.

De LG G Pad 8.3 zal deze week officieel gepresenteerd worden tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Vanaf het vierde kwartaal zal de tablet beschikbaar zijn in Europa. Over een exacte lanceerdatum en prijs maakt de fabrikant nog niets bekend.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten