LG komt met eigen variant op Siri en S Voice

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 20 juni 2012 11:32

Apps & Software

LG heeft woensdag Quick Voice aangekondigd voor zijn smartphones. Hiermee introduceert de Koreaanse elektronicafabrikant een eigen spraakbesturing a la Siri van Apple en Samsungs S Voice.

Quick Voice zal volgens LG met elf apps kunnen samenwerken in de Android-smartphones. Gebruikers worden hiermee in staat gesteld om straks onder meer zoekopdrachten op te geven, SMS-berichten te versturen, afspraken in te plannen en YouTube-video's te starten.

Optimus Vu

Vooralsnog is de functie enkel bevestigd voor de Koreaanse markt, waar Quick Voice binnenkort zal worden uitgerold voor enkele Optimus-toestellen. Als eerste krijgt de Optimus Vu deze maand de update opgediend, waarna in juli de Optimus LTE II zal volgen.

Omdat Quick Voice aanvankelijk in Korea verschijnt, wordt logischerwijs enkel de Koreaanse taal ondersteund. Of er meerdere talen in ontwikkeling zijn is onduidelijk. Ook heeft LG niet bekend gemaakt of ze de software zelf hebben ontwikkeld, of dat er net als Samsung een licentie is genomen op Vlingo.

0 Reactie(s) op: LG komt met eigen variant op Siri en S Voice

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.