LG lanceert G2; verplaatst alle knoppen naar achterkant

Door: Elmar Rekers | 07 augustus 2013 16:58

Apps & Software

LG heeft woensdag de G2 officieel aangekondigd. Het nieuwe smartphone-vlaggenschip kenmerkt zich door een opvallend uiterlijk, waarbij met name de knoppen op de achterkant in het oog springen. De smartphone zal de komende weken wereldwijd worden uitgerold.

Al maanden gingen er geruchten rond over de LG G2, zo lekte er al verschillende foto’s van de telefoon uit en verscheen deze zelfs in een uitgebreide video op YouTube. Toch wist LG woensdag nog wel met enkele verrassingen op de proppen te komen. Zo is de G2 LG’s eerste smartphone die wereldwijd nagenoeg gelijktijdig in de winkels zal liggen.

Full HD-scherm op LG G2

De G2 draait op een quadcore-processor (2,26 GHz) en heeft 2 aan RAM tot zijn beschikking. Qua opslagvolume kan er gekozen worden voor 16 of 32 GB. Het scherm is 5,2 inch groot en heeft een Full HD-resolutie van 1080 x 1920 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 423 ppi.

Met zijn 8,9 millimeter is de G2 opvallend dun. Dit heeft er mede voor gezorgd dat LG de volumeknoppen en de aan/uit-schakelaar naar de achterkant van de telefoon heeft verplaatst. Doorslaggevend was echter een analyse van telefoongebruikers: “Het inzicht voor het ‘Back Button’-concept is verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de zijknoppen goed te kunnen bereiken“, aldus LG over de designkeuze.

Knoppen op de achterkant

Naast de standaardfuncties is het ook mogelijk om de knoppen op de achterkant als snelkoppelingen te gebruiken naar enkele applicaties. Door lang te drukken op de volumeknoppen kunnen gebruikers namelijk QuickMemo en de camera activeren. Als de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop te kunnen drukken. Door KnockON kan de G2 worden ingeschakeld door tweemaal op het display te tikken.

De Optimus G2 zal gedurende de komende acht weken wereldwijd worden uitgerold. Een exacte releasedatum voor Nederland wordt nog niet gegeven, maar LG noemt Europa wel als een van de ‘belangrijke’ markten.

0 Reactie(s) op: LG lanceert G2; verplaatst alle knoppen naar achterkant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.