Maak jezelf onvolgbaar met PRISM Break

Door: Joris Peterse | 24 november 2014 14:30

Apps & Software

Al je internetverkeer en al je handelingen op je pc, smartphone of tablet worden gemonitord. Door bedrijven, maar ook door overheidsinstanties. Met een paar bewuste keuzes maak je het deze digitale stalkers knap lastig, de website van PRISM Break helpt je hierbij.

De naam PRISM Break komt voort uit het Prism-spionageprogramma van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Dankzij de onthullingen van Edward Snowden kwam het nietsontziende programma aan het licht. Maar niet alleen geheime diensten zijn onpasselijk bezig, ook internetbedrijven als Facebook en Google lijken nooit genoeg over je te weten te kunnen komen. De website geeft je tips hoe je het anderen lastig maakt om over je schouder mee te kijken.

Lees ook: Wat zijn de alternatieven voor TrueCrypt?

PRISM Break geeft je tips welk OS en welke software je het best kunt gebruiken, op mobiele apparaten, pc's en netwerkapparatuur. Er staan allerlei softwaretips om je internetverkeer te anonimiseren, je schijven, partities en bestanden te versleutelen, je e-mail en chats te verhullen. Ook wordt het aangevuld met allerlei tips voor webdiensten, zoekmachines zoals DuckDuckGo en browserextensies.

Open Source

PRISM Break licht het liefst open source software voor je uit. Dus DiskCryptor komt groter in beeld dan BitLocker, Jitsi wordt verkozen boven Skype en Google Hangouts, enzovoort. Bovendien staan er bij de meeste tips ook onderbouwingen waarom je veiliger af bent met de aanbevolen programma's.

Open source-programma's worden over het algemeen als veiliger gezien, omdat de broncode openbaar is en door onafhankelijke veiligheidsexperts doorgelicht kan worden om na te gaan of er fouten of achterdeurtjes in de broncode aanwezig zijn.

PRISM Break heeft een voorkeur voor open source programma's

Naast softwaretips kun je op PRISM Break ook terecht voor webprotocollen, voor veilig en versleuteld internetverkeer, synchronisatie en (video)chats.

2 Reactie(s) op: Maak jezelf onvolgbaar met PRISM Break

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 november 2014 14:36 Anoniem
  Als ik voorkomen wil, dat anderen meekijken, dan voeg ik BCC (blind carbon copy) toe. Dit gaat als volgt: Klik in de MENU balk op Beeld en klik op de eerste regel genaamd: Alle koppen en je krijgt de BCC balk. De in deze regel vermelde e-mail adressen zijn onleesbaar.
  apm.hendrikx@net.hcc.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 november 2014 17:41 Anoniem
  BCC gebruiken verandert niets aan de inhoud van je mailtje en die is dus nog gewoon leesbaar. De adressen achter "Bcc" zijn niet meer collectief zichtbaar in de mailtjes die bij de ontvangers aankomen, maar ze zijn wel te achterhalen. Hoe moeten die mailtjes anders bezord worden?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.