Mail centraliseren

Door: Robbin Ooijevaar | 31 juli 2012 16:34

Apps & Software

Gmail is een goede webmaildienst, zeker als u op meerdere computers werkt en een smartphone gebruikt. Overstappen is eenvoudig en u kunt uw huidige mailadres eenvoudig meenemen! In deze snelstart gaan we de mail van onze internetaanbieder ophalen met Gmail, zodat alles netjes op één plek binnenkomt.

1. Benodigdheden

De meeste internetaanbieders werken met een pop-server (pop3-server) waardoor uw mailbox beperkt is tot een Postvak IN. Met Gmail beschikt u altijd over al uw mailboxen, zoals Verzonden items en Concepten. Ook de synchronisatie met alle typen smartphones werkt zeer goed. Door de pop-server van uw interntaanbieder in te stellen, haalt Gmail hier de post op en zet het de berichten in uw Postvak IN van Gmail. Hiervoor hebt u vier dingen nodig: uw mailadres, het adres van de pop-server, het wachtwoord om de pop-server te benaderen en tot slot een Gmail-adres. De mailboxgegevens van uw internetaanbieder vindt u in de abonnementspapieren. Als u de informatie niet meer hebt, neemt u contact op met uw internetaanbieder. We nemen het mailadres orion56@xs4all.nl (van XS4All) als voorbeeld. De pop-server van XS4ALL heet pop.xs4all.nl.

2. Ophalen met Gmail

Open Gmail en klik rechtsboven in beeld op het icoontje van het radarwieltje en vervolgens op Instellingen / Accounts en import. Kies bij Mail van andere accounts (met POP3) controleren voor Je eigen POP3-mailaccount toevoegen en geef uw mailadres op. Controleer het adres van de pop-server. Vul uw wachtwoord in en stel uzelf de vraag 'Wil ik dat Gmail mijn mail echt ophaalt, of alleen een kopie van de berichten?'. Dit laatste heeft als voordeel dat u de berichten nogmaals kunt ophalen met bijvoorbeeld Outlook. Het nadeel is dat uw mailbox mogelijk niet wordt geleegd, waardoor hij vol raakt en u geen berichten meer kunt ontvangen. Plaats daarom bij voorkeur geen vinkje bij Een kopie op server achterlaten.

Geef de details op van uw mailbox en laat Gmail uw berichten ophalen bij uw internetaanbieder.

3. Duidelijk herkenbaar

Het is handig om een vinkje te plaatsen bij Binnenkomende berichten voorzien van een label. Hiermee krijgt de mail van uw internetaanbieder een etiket en is hij eenvoudiger te herkennen. U kunt tevens aangeven of u vanuit Gmail mail wilt verzenden namens het adres van uw internetaanbieder. Vanaf nu komt de mail van uw internetaanbieder netjes binnen in uw Gmail-mailbox. Gmail controleert regelmatig of er nieuwe berichten zijn in uw 'oude' mailbox. Gmail houdt bij wanneer er hoeveel berichten zijn binnengehaald. Ga hiervoor naar Instellingen / Accounts en import en kies bij Mail van andere accounts (met POP3) controleren voor Geschiedenis bekijken. De truc in deze snelstart is niet beperkt tot één pop-mailbox. U hebt er mogelijk meer in gebruik en die kunt u allemaal onderbrengen in uw Gmail-account: zo hebt u overal en altijd de beschikking over al uw mail, die nu op één locatie is te vinden!

Gmail kan uw berichten op meerder plekken ophalen en verzamelen in één Postvak IN.

0 Reactie(s) op: Mail centraliseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.