Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Makkelijk tussen Google-accounts schakelen

Door: Kees Krick | 23 september 2010 16:51

Apps & Software

Veel mensen hebben meerdere Google-accounts in gebruik. Om bijvoorbeeld post te lezen, moet dan telkens van account gewisseld worden en dat herhaaldelijk aan- en afmelden is best omslachtig. Het is ook helemaal niet nodig, want u kunt na eenmalig aanmelden razendsnel tussen maximaal drie gebruikersnamen heen en weer springen.

Eerst gaat u naar www.google.com/accounts en meldt u zich aan met het account dat voor u het belangrijkst is. Dit wordt het standaardaccount. Onder het kopje Persoonlijke instellingen klikt u bij Multiple sign-in op wijzigen. Omdat er wat haken en ogen aanzitten, wil Google dat u met vinkjes aangeeft dat u de mogelijkheden en beperkingen begrijpt. U moet hier dus zowel het keuzerondje bij Ingeschakeld als de vier vinkjes in het kader aanzetten en daarna klikt u op Opslaan. Dit hoeft u maar één keertje te doen.

Google wil blijkbaar graag dat u goed begrijpt wat u aanzet.

Zodra u nu een geschikte dienst van Google bezoekt, zoals Google Mail, Agenda of Reader, ziet u achter uw gebruikersnaam (rechts bovenin het venster) een driehoekje, als teken dat multiple sign-in (meervoudig aanmelden) actief is. Om over te schakelen klikt u gewoon op uw gebruikersnaam en kiest een ander exemplaar uit het lijstje. Per account moet u wel eenmalig Aanmelden bij een ander account gebruiken. Multiple sign-in wordt voor dat account automatisch aangezet indien nodig. Diensten die deze functionaliteit niet ondersteunen, gebruiken uw standaardaccount.

0 Reacties op: Makkelijk tussen Google-accounts schakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.