Makkelijk tussen Google-accounts schakelen

Door: Kees Krick | 23 september 2010 16:51

Apps & Software

Veel mensen hebben meerdere Google-accounts in gebruik. Om bijvoorbeeld post te lezen, moet dan telkens van account gewisseld worden en dat herhaaldelijk aan- en afmelden is best omslachtig. Het is ook helemaal niet nodig, want u kunt na eenmalig aanmelden razendsnel tussen maximaal drie gebruikersnamen heen en weer springen.

Eerst gaat u naar www.google.com/accounts en meldt u zich aan met het account dat voor u het belangrijkst is. Dit wordt het standaardaccount. Onder het kopje Persoonlijke instellingen klikt u bij Multiple sign-in op wijzigen. Omdat er wat haken en ogen aanzitten, wil Google dat u met vinkjes aangeeft dat u de mogelijkheden en beperkingen begrijpt. U moet hier dus zowel het keuzerondje bij Ingeschakeld als de vier vinkjes in het kader aanzetten en daarna klikt u op Opslaan. Dit hoeft u maar één keertje te doen.

Google wil blijkbaar graag dat u goed begrijpt wat u aanzet.

Zodra u nu een geschikte dienst van Google bezoekt, zoals Google Mail, Agenda of Reader, ziet u achter uw gebruikersnaam (rechts bovenin het venster) een driehoekje, als teken dat multiple sign-in (meervoudig aanmelden) actief is. Om over te schakelen klikt u gewoon op uw gebruikersnaam en kiest een ander exemplaar uit het lijstje. Per account moet u wel eenmalig Aanmelden bij een ander account gebruiken. Multiple sign-in wordt voor dat account automatisch aangezet indien nodig. Diensten die deze functionaliteit niet ondersteunen, gebruiken uw standaardaccount.

0 Reactie(s) op: Makkelijk tussen Google-accounts schakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.