Malware schuilt achter aantrekkelijke Tinder-dame

Door: chris-koenis | 07 april 2014 15:00

Nieuws

Als je afspraakjes maakt via datingsite Tinder, dan loop je het risico malware binnen te halen. Verschillende bots doen zich voor als dames om de malware te verspreiden.

Cherry, Haley en andere bots zijn onderdeel van een Engelstalige malware-campagne die werkt op basis van geautomatiseerde Tinder-gesprekken. De gebruikers van de populaire dating-app denken dat ze te maken hebben met een geïnteresseerde dame, die hen een telefoonnummer in het vooruitzicht stelt wanneer zij eerst samen een online spelletje spelen.

Maar de link naar deze game, eveneens vermomd met de url 'Tinderverified', is een foute. De vervalste profielen zijn ontdekt door securitybedrijf BitDefender, dat momenteel verder onderzoek doet naar de Android-app van Tinder en de oorsprong van de misbruikte foto's.

Gestolen foto's ook op Facebook

Die zijn vermoedelijk gestolen van een fotostudio uit Arizona en zijn ook gebruikt bij vervalste Facebook-profielen. Ook de ontwikkelaar IGG van de bewuste game (Castle Clash) doet onderzoek naar de malware. De oplichting past zich geografisch aan. Zo krijgen Britse Tinder-gebruikers andere dubieuze voorstellen dan Amerikaanse.

Tinder is vaker het doelwit geworden van malware. Onder meer betaalde pornosites zijn actief onder nepprofielen. Voor iedereen die twijfelt over het wel of niet bestaan van die mooie blondine of brunette op Tinder, of vreest voor social engineering, heeft BitDefender een speciale security en privacy-gids bij het online daten opgesteld.

Bron: Webwereld

1 Reactie(s) op: Malware schuilt achter aantrekkelijke Tinder-dame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 april 2014 14:07 Anoniem
    ook al is het malware, ik zou de tel nr van die malware willen
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.