Microbloggen met Google Buzz

Door: Martin Gijzemijter | 06 mei 2010 10:48

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Ontvangers bepalen

U kunt (net als bij Verbonden sites) aangeven wie uw berichten mogen ontvangen. Typ een tweede Buzz-bericht. Naast de knop Posten vindt u een uitklapmenu waarbij u kunt kiezen voor Openbaar of Privé. Kiest u voor Openbaar, dan is uw Buzz-bericht zichtbaar voor iedereen. Kiest u voor Privé en klikt u op In een groep posten, dan kunt u aangeven welke groepen contactpersonen uw bericht mogen zien. U kunt voor iedere groep klikken op Mensen toevoegen, maar u kunt ook klikken op Een nieuwe groep maken om een geheel nieuwe groep te maken (bijvoorbeeld Buzz-contactpersonen). Klik op Posten.

Link invoegen

Het is ook mogelijk om een link naar een website in te voegen in een Buzz-bericht. Hiervoor kopieert u eerst de url van de website waarnaar u wilt linken (selecteren en Ctrl+C). Klik nu in het invoerveld van Buzz en vervolgens op Link naast Invoegen. Plak de url in dit veld (Ctrl+V). Klik op Link toevoegen. Buzz voegt niet alleen de link toe, maar ook de titel van de pagina en een omschrijving. Er worden zelfs een paar afbeeldingen van de site getoond, die u kunt bijvoegen door erop te klikken. Klik op Posten.

Afbeelding invoegen

Naast linkjes kunt u ook afbeeldingen toevoegen aan uw Buzz-bericht. Hiervoor klikt u in het invoerveld op Foto naast Invoegen. U komt dan automatisch in het venster terecht waarin u een foto kunt uploaden. Klik op Kies foto's om te uploaden (u kunt er meer tegelijk selecteren). Door te klikken op Een titel toevoegen onder iedere foto kunt u een titel toevoegen. Klik op Foto's aan bericht toevoegen om de foto's in het bericht te plaatsen. U kunt ook eerder geüploade foto's plaatsen, door in het venster Foto's te klikken op Foto's in het linkermenu.

Video's invoegen

Hoewel de optie niet zichtbaar wordt ondersteund met behulp van een knop, kunt u wel degelijk video's van YouTube invoegen in uw Buzz-berichten. U doet dit op dezelfde manier als waarop u een link naar een website invoegt. Typ een bericht in het invoerveld van Buzz, zoals 'leuke video!', en klik op Link. Plak de url van de YouTube-video in het linkveld en klik op Link toevoegen. U ziet nu een afbeelding van de video en niet de video zelf, maar geen zorgen: zodra u klikt op Posten en men klikt op deze afbeelding, dan wordt de video binnen Buzz afgespeeld.

Berichten bewerken/verwijderen

Het kan voorkomen dat u een bericht plaatst waar u achteraf niet gelukkig mee bent. U kunt dat bericht wijzigen of helemaal verwijderen. Rechtsboven in ieder Buzz-bericht ziet u de optie Opmerking, met een pijltje daarnaast. Klikt u daarop, dan klapt er een menu uit waarmee u uw bericht kunt bewerken of verwijderen. Klikt u op Opmerking, dan kunt u een reactie plaatsen op een bericht van een ander. Daarnaast kunt u met de optie Leuk aangeven dat u een bericht leuk vindt (zonder een reactie te typen) en met E-mail kunt u een link naar het bericht mailen.

0 Reactie(s) op: Microbloggen met Google Buzz

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.