Microsoft introduceert Surface Pro 4 en eigen laptop

Door: De Telegraaf | 06 oktober 2015 18:11

Nieuws

Softwarereus Microsoft heeft op dinsdag niet één, maar twee nieuwe gadgets in de Surface-familie geïntroduceerd: de Surface Pro 4-tablet en de Surface Book-laptop.

De Surface Pro 4 heeft een 12,3 inch groot scherm met een pixeldichtheid van 267 pixels per inch. Het apparaat bevat de nieuwste generatie processor van Intel, al is niet bekendgemaakt welke chip het precies is. Ook heeft het 16GB aan werkgeheugen en tot 1 terabyte aan opslagruimte.

De tablet is 30 procent sneller dan de vorige Surface Pro en tot 50 procent sneller dan de MacBook Air van Apple. Nieuw is de mogelijkheid om in te loggen met een vingerafdrukscanner. Deze is ingebouwd in het toetsenbord, dat ook iets dunner is dan in voorgaande versies. Ook is er nu weer een stylus. Deze kan tot 1024 drukniveaus 'voelen' en achterop zit een 'gum' waarmee tekeningen uit te wissen zijn.

Microsoft's Surface Pro 4.

Microsoft's eerste laptop

De Pro 4 werd al verwacht, maar volslagen onverwacht was de aankondiging van de Surface Book: een laptop gebouwd door Microsoft zelf. Het apparaat is gemaakt voor dingen die veel rekenkracht vereisen en heeft dan ook een snelle Intel-processor en een grafische chip van Nvidia. Het scherm is 13,5 inch groot en heeft een pixeldichtheid van 227 pixels per inch. Overigens kan het scherm nog wel losgekoppeld worden van het toetsenbord, dus ook de Surface Book kan als tablet worden gebruikt.

De Surface Pro 4 heeft in de Verenigde Staten een startprijs van 899 dollar. De Surface Book begint bij 1499 dollar. Uiteraard bevatten beide producten Windows 10 als besturingssysteem.

2 Reactie(s) op: Microsoft introduceert Surface Pro 4 en eigen laptop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 oktober 2015 18:41 Anoniem
  Prachtig ding! Hopelijk is de prijs in euro's hetzelfde als de prijs in dollars.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 oktober 2015 12:55 Anoniem
  "Geschreven door: Telegraaf.nl". Dat kan je wel zien ook. Het lijkt 1:1 uit een reclamefolder overgenomen te zijn. De diepgang van de nieuwsbrief was al niet zo best, maar als jullie na vertrek bij IDG gaan samenwerken met de grootste krant voor dom rechts komen we van de regen in de drup.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.