Microsoft lanceert Update 1 voor Windows 8.1 op 8 april

Door: | 02 april 2014 19:04

Nieuws

Joe Belfiore, vice-president bij Microsoft, heeft tijdens de persconferentie van Microsoft de eerste grote update voor Windows 8.1 aangekondigd. Deze zal vanaf 8 april te downloaden zijn voor Windows 8 en 8.1-gebruikers.

De update voor Windows 8.1 focust zich vooral op de gebruiksvriendelijkheid voor diegenen die nog met muis en toetsenbord werken. Zo krijgt het startmenu een nieuwe zoekbalk en een powerknop. Ook kunnen er met de ctrl-knop op het toetsenbord en de muis meerdere tegels worden geselecteerd en verplaatst. Bij het gebruik van de rechter muisknop opent zich een menu, waarmee je tegels kunt vergroten of verkleinen.

Updates voor pc

Internet Explorer 11 krijgt zijn taakbalk en tegelbalk terug. Zo kun je pagina's afsluiten door op het kruisje te drukken of ze verkleinen. Via de tegelbalk kun je snel switchen tussen applicaties, zoals dat gebruikelijk was voordat Windows 8 werd geïntroduceerd. Er komt ook algemene applijst beschikbaar, waarin gebruikers snel kunnen zien welke apps ze hebben gedownload en welke nieuw in de lijst zijn.

Het zoeken van apps in de store moet makkelijker worden. De nieuwe search-knop op de startpagina zoekt automatisch ook in de store. Daarnaast kun je in de Windows Store klikken op 'meest populaire' of 'meest gezochte' applicaties en kun je met een druk op de linker muisknop bij de juiste pagina uitkomen.

Vanaf 8 april kan Update 1 gratis worden gedownload en uitgeprobeerd.