'Microsoft laat Metro vallen in Windows Phone 9'

Door: kristian-van-tuil | 13 december 2013 08:57

Nieuws

Windows Phone en Windows RT gaan mogelijk samen een nieuwe interface voeren. Dat claimt althans een Russische blogger op basis van verschillende anonieme bronnen binnen Microsoft.

De omstreden Metro-interface van Windows Phone en Windows 8 heeft wellicht zijn langste tijd gehad. De invloedrijke Russische blogger Eldar Murtazin zegt dat het nieuwe Windows Phone 9 zonder de kleurrijke tegels zal uitkomen. De blogger, die in het verleden vaker gelijk heeft gehad, baseert zich op bronnen binnen Microsoft. Binnen het bedrijf zouden steeds meer stemmen opgaan om Metro te laten vallen, ook binnen Windows 9.

Één mobiel besturingssysteem

Microsoft zou naast een nieuwe interface voor Windows Phone 9 ook zijn zinnen hebben gezet op integratie van Windows RT in het mobiele besturingssysteem, waardoor tablets en smartphones op hetzelfde OS gaan draaien. De geruchten over het samengaan van het weinig succesvolle Windows RT met het steeds populairder wordende Windows Phone doen al langer de ronde. Metro zou voor de nieuwe versie van het besturingssysteem nog wel als optie worden aangeboden.

Tot slot geeft Murtazin aan dat Microsoft de licentiekosten voor fabrikanten die Windows Phone/RT op hun apparaten willen installeren laat vallen. Die voorspelling ligt in lijn met de bevindingen die The Verge eerder deze week publiceerde. Wat dat betreft lijkt Microsoft concurrent Google/Android op twee vlakken te volgen: één besturingssysteem voor mobiele apparaten zonder licentiekosten.

Nokia

Tot nog toe is alleen het door Microsoft aangekochte Nokia een grote speler die Windows Phone levert, waardoor het marktaandeel van WP rond 4 procent blijft hangen. Op gebied van tablets noteert de leverancier een nagenoeg gelijk marktaandeel. Eind 2014 wordt de opvolger van Windows Phone 8/RT verwacht.

Bron: Webwereld.nl

3 Reactie(s) op: 'Microsoft laat Metro vallen in Windows Phone 9'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 december 2013 19:06 Anoniem
  Onzin, de tiles zijn nu juist het enige dat zeer goed werkt op mobile apparaten en dus het laatste dat moet verdwijnen. Zucht, domme mensen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2013 01:09 Anoniem
  Eldar Murtazin, tja… Computer Totaal ziet een of ander bericht wat ze wel aanstaan en neemt dat eventjes klakkeloos over. Hoor en wederhoor toegepast? Deze figuur wordt op talloze tech-sites met de grond gelijkgemaakt vanwege alle onzin die hij verkoopt. Hij heeft vaker gelijk gehad, maar nog vaker ongelijk. Eldar Murtazin, de glazen bol-man van Computer Totaal……………….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 december 2013 16:48 Anoniem
  Kunnen jullie a.u.b stoppen met het kopiëren van berichten van webwereld.nl. Als ik hun onzin wil lezen, doe ik dat daar wel.

  Beter GEEN nieuws dan onzin nieuws, roddels en geruchten. En dan een titel alsof het op waarheid berust?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.