Microsoft Surface Book: Microsoft slaat terug met eigen laptop

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 08 oktober 2015 12:01

Nieuws

De nieuwe laptop van Microsoft kan naast een laptop ook gebruikt worden als tablet. Hier vind je vijf dingen die je móet weten over de Microsoft Surface Book.

Rotatie

Het scherm van de Surface Book is gemakkelijk te bewegen. Deze kan een volledige rotatie maken, waardoor je het scherm aan de achterkant van het toetsenbord kan plaatsen. Hierdoor kan het scherm rechtop staan.

Specificaties

De specificaties van de Surface Book liegen er niet om. Met 8 of 16 gigabyte RAM is de Surface Book uitgerust met een vrij standaard werkgeheugen. De afmetingen van de laptop zijn 23,1 bij 31,2 centimeter en de laptop weeg 1579 gram. De laptop is uitgerust met twee camera's: een 8 megapixelcamera aan de achterkant van de laptop, en de voorzijde is voorzien van een camera van 5 megapixel.

Beeldscherm

Apple heeft dan wel het imago dat het grafisch bijna volmaakte beeldschermen maakt. Microsoft komt met het 13,5 inch scherm van de Surface Book steeds dichter in de buurt van Macbook Pro- of iMac-schermen. De Surface Book heeft een schermresolutie van 3000x2000 pixels. De laptop wordt ondersteund met een Intel HD graphics 520-chip. De NVIDIA GeForce grafische processor met speciale 1GB GDDR5 high-speed geheugen zou optioneel kunnen worden toegevoegd.

Klik-systeen

Het klik-systeem zorgt ervoor dat het scherm op een stabiele manier bevestigd kan worden aan het toetsenbord. Daarnaast is het scherm ook gemakkelijk los te koppelen, waardoor je je laptop verandert in een tablet.

Prijs

Op de nieuwe laptop van Microsoft zijn ook negatieve aspecten aan te merken. Zo is de prijs van de Surface Book aan de hoge kant. De Surface Book zal in Amerika verkrijgbaar zijn vanaf 1500 tot maximaal 2700 dollar. De Europese prijzen heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: Microsoft Surface Book: Microsoft slaat terug met eigen laptop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.