'Microsoft verliest 1,7 miljard dollar op Surface'

© PXimport

'Microsoft verliest 1,7 miljard dollar op Surface'

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 07:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Microsoft heeft mogelijk in totaal 1,7 miljard dollar verloren aan de ontwikkeling en verkopen van de Surface, zijn Windows-tablet. Bij dat verlies is tevens de ontwikkeling van de nooit uitgekomen Surface mini gerekend.

Elk kwartaal weer schrijft Microsoft rode cijfers op zijn Surface-resultaat. Volgens Computerworld.com is dat verlies in de laatste twee jaar opgelopen tot 1,7 miljard dollar. Computerworld.com heeft de cijfers uit de documenten die Microsoft heeft ingeleverd bij de beurswaakhond SEC samen met een analist bekeken en komt tot dit schrikbarende verlies.

Daarbij gaat het om het verschil tussen hetgeen Microsoft als omzet heeft binnengehaald, minus de kosten die gemaakt zijn om die omzet te realiseren, de ontwikkelkosten van het apparaat en de afschrijvingen die Microsoft doet op de niet verkochte voorraad. Daarnaast is een flink verlies geleden op de ontwikkeling van de niet uitgebrachte Surface mini.

De mini komt er definitief niet

De mini zou naar verluidt vlak voor de zomer uitkomen, maar tot ieders verbazing bleef de aankondiging uit. Naar nu blijkt heeft Microsoft besloten die ontwikkeling helemaal te stoppen en het verlies af te schrijven. "De omzetkosten van dit jaar behelsen tevens de aanpassingen in de Surface-voorraad als gevolg van onze transitie naar nieuwere generaties van producten en een beslissing om een nieuwe formfactor niet uit te brengen", schrijft Microsoft aan de SEC.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten