Microsoft verliest miljoenen op verkoop Surface

Door: rene-schoemaker | 24 januari 2014 09:20

Nieuws

Microsoft heeft 39 miljoen dollar verloren op de verkopen van zijn tablet Surface, alleen al in het laatste kwartaal. De omzet verdubbelde, maar het verlies op de Windows-tablet ook.

Microsoft verkocht in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar voor 893 miljoen dollar aan tablets, maar om die omzet te bereiken maakte het 932 miljoen dollar aan kosten. Dat blijkt uit de financiële verslaggeving over het afgelopen kwartaal, meldt Computerworld.com.

In de laatste maanden verkocht Microsoft niet alleen de Surface 2, met het vermaledijde Windows RT, maar tevens de Pro 2 en de eerste generatie Surface RT, dat voor dumpprijzen de deur uit moest. Op die laatste tablet schreef Microsoft al eerder maar liefst 900 miljoen dollar af, vanwege geen succes.

Eerder ook al miljoenenverlies op Surface

Ook in het derde kwartaal blijkt Microsoft verlies te hebben geleden op de Surface. Tegen een omzet van 400 miljoen dollar stond een kostenpost van 645 miljoen dollar.

Volgens analistenbureau IDC zijn de hogere kosten logisch nadat Microsoft de beslissing had genomen eigen hardware te verkopen. "Hoe meer je in de hardware zit, hoe lager de marges", zei Rajani Singh van IDC vorig jaar al.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Microsoft verliest miljoenen op verkoop Surface

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 januari 2014 10:31 Anoniem
  Knurften zijn het
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 januari 2014 10:42 Anoniem
  Weer een fraai stukje onafhankelijke journalistiek. Not.
  'Vermaledijde' zegt al genoeg. Stemmingmakerij.
  De schrijver vergeet even te melden dat mede dankzij de Surface een recordomzet is geboekt door Microsoft. Er is nu eenmaal een forse investering gedaan door MS. Dat je dat niet in een of 2 jaar terugverdiend is niet echt verwonderlijk.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.