'Microsoft vervangt naam Surface door Lumia'

Door: tonie-van-ringelestijn | 30 juni 2014 09:46

Nieuws

Microsoft zou veranderingen willen doorvoeren in zijn merknamen op mobiel gebied. De naam Surface voor tablets zou verdwijnen, en vervangen worden door Lumia.

Microsofts tablets gaan niet langer de merknaam Surface dragen, maar heten straks Lumia, net als de Windows-smartphones en tablets van Nokia. Ook zou Microsoft het Nokia-merk willen licenseren, zodat de toestellen als 'Nokia by Microsoft' door het leven zouden gaan. Dat meldt Evan Blass van Evleaks, die regelmatig juiste informatie over de mobiele sector weet te lekken.

Microsoft introduceerde onlangs nog de Surface Pro 3-tablet, terwijl dochterbedrijf Nokia recent zijn eerste tablet, Lumia 2520, op de markt bracht. Microsoft zou de tabletreeks echter willen stroomlijnen, door de Surface-naam te vervangen door Lumia.

Hoofdrol Stephen Elop

Voormalig Nokia-ceo Stephen Elop trekt nu bij Microsoft aan de touwtjes, waardoor de claim van Blass wel eens waarheid kan gaan worden. Elop zou ook verantwoordelijk zijn geweest voor het besluit om de aankondiging van de Surface Mini op het laatste moment af te blazen. De reden zou volgens persbureau Bloomberg zijn geweest dat Elop de tablet niet onderscheidend genoeg zou vinden ten opzichte van producten van de concurrentie, zoals de iPad Mini.

0 Reactie(s) op: 'Microsoft vervangt naam Surface door Lumia'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.