Microsoft: 'Zonder Update 1 geen patches voor Windows 8.1'

Door: rene-schoemaker | 16 april 2014 08:50

Apps & Software

Zonder Windows 8.1 Update 1 krijgen gebruikers van het besturingssysteem geen patches meer. Dat maakt Microsoft woensdag bekend. Hierdoor kunnen gebruikers van de huidige versie van Windows 8.1 in de problemen komen.

Microsoft heeft bevestigd dat gebruikers van Windows 8.1 hun besturingssysteem moeten opwaarderen met Update 1. Zonder die nieuwste versie krijgen ze geen patches meer, te beginnen met de eerst komende Patch Tuesday, volgende maand.

Patches zijn "niet toepasbaar"

Microsoft zegt dat Update 1 de nieuwe "service baseline" is, dus het fundament waarop nieuwe updates en patches hun basis vinden. Gebruikers die om een of andere reden niet zijn geupgrade volgende maand, zullen merken dat de patches als "niet toepasbaar" worden gekwalificeerd bij het updateproces. Dat betekent dat die besturingssystemen geen beveiligingsupdates meer krijgen en kwetsbaar worden voor kwaadwillenden.

Degenen die heel Windows 8.1 aan hen hebben laten voorbijgaan, zijn veilig: Windows 8 krijgt nog wel patches. Maar zakelijke gebruikers moeten opletten op Windows Server 2012 R2. Ook daarvoor is een grote update beschikbaar en ook die moet worden geinstalleerd voordat de patchcyclus weer kan worden gevolgd.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Microsoft: 'Zonder Update 1 geen patches voor Windows 8.1'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 april 2014 11:26 Oscar
  Kortom het aanpappen en nathouden, het zogenaamde wel of niet updaten is voorbij, Microsoft heeft vanaf nu een nieuwe harde lijn, met strenge gebruiksvoorwaarden ingezet, en zal voortaan gebruikers Windows 8.1, die in de ogen van Microsoft,, bewust of onbewust nalatig zouden zijn in het up-to-date houden van Windows 8.1, harder aanpakken. Deze harde lijn, zal door Microsoft zeker worden voortgezet bij nog uit te brengen Windows versies.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 mei 2014 11:48 Anoniem
  Ongeveer in Mei j.l. heb ik Windows Update 8.1 op mijn besturingssysteeem Windows 8.1 Pro geupload zonder problemen.
  Nu hebben ze het over Windows 8.1 update 1? Wat staat me nu weer te wachten?

  Willem van Dijk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.