Mobiel documentbeheer

Door: dennis-gandasoebrata | 14 januari 2011 17:57

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Met uw smartphone eenvoudig uw favoriete documenten, bijvoorbeeld van Google Docs of Microsoft Office, openen, bekijken en bewerken? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het prettig om uw documenten altijd en overal bij u te hebben en aan te kunnen passen. Ontdek hoe het kan!

1. Google Docs Viewer

Google Docs is mateloos populair. Tot voor kort was het een aardige opgave om documenten van deze dienst op uw mobiele telefoon te bekijken. Eerder dit jaar heeft Google zijn Google Docs Viewer uitgebracht. Als u een bestand binnen Google Docs opent, wordt het getoond in Google Docs Viewer. De viewer ondersteunt verschillende formaten, waaronder pdf, ppt, doc en docx. Interessant is dat u de documenten niet hoeft te downloaden: ze worden direct getoond. Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u met de bekende 'pinch'-beweging in- en uitzoomen. U hoeft de viewer niet te installeren, hij wordt automatisch gebruikt als u met uw mobiele apparaat een bezoek brengt aan http://docs.google.com en een document selecteert. Google Docs Viewer ondersteunt de besturingssystemen Android en iOS (Phone en iPad).

2. Mobiele docs

Google Docs is ook beschikbaar in een webvariant. Hiervoor surft u in de browser van uw mobiele telefoon naar http://docs.google.com/m. Er verschijnt nu een overzicht van uw Google-documenten. Bovenin de pagina vindt u een zoekvak waarmee u binnen uw account specifieke documenten kunt zoeken. Helemaal onderaan het scherm vindt u een sectie met opties. Standaard worden alle documenten getoond (All Documents). U kunt ook een overzicht van de beschikbare mappen opvragen, door op My folders te klikken. Via de optie Hidden vraagt u een overzicht op van verborgen bestanden. De optie Owned by me laat zien welke documenten van uzelf zijn, en Starred geeft toegang tot uw favoriete documenten. Tot slot is er nog de optie Trash, waarmee u verwijderde documenten opvraagt. Klik op een document om het te openen. Onderaan de pagina vindt u de mogelijkheid om Google Docs om te zetten naar de desktopweergave, die meer opties biedt.

De werking van de mobiele variant van Google Docs wijst zichzelf.

3. Windows Live

Maakt u vaak gebruik van Windows Live Messenger? Deze dienst is ook beschikbaar voor de iPhone. In de App Store vindt u de applicatie Messenger. Eigenlijk is de naam van de applicatie ongelukkig gekozen. Naast de mogelijkheid om te chatten biedt deze applicatie namelijk ook toegang tot andere Microsoft-diensten. U kunt er bijvoorbeeld de postvakken van Hotmail mee openen, net als documenten die u met uw SkyDrive-account hebt opgeslagen. U opent Hotmail via de sectie Updates (u vindt deze knop onderin het venster). Binnen deze sectie vindt u rechtsboven in het venster u het Hotmail-pictogram. Hier wordt ook getoond hoeveel ongelezen e-mailberichten er zijn. Klik op het pictogram om Hotmail te openen.

Hebt u een iPhone? Er is een Windows Live-app voor deze smartphone beschikbaar.

4. Foto's bekijken

Hebt u foto's gedeeld, dan kunt u ze op uw iPhone oproepen door in de navigatiebalk onderin het venster van de Messenger-applicatie te kiezen voor Foto's. De fotomappen worden vervolgens geladen. Nadat u een map en een foto hebt geopend, kunt u een bijschrift toevoegen (via het pictogram linksonder in het beeld) en een reactie plaatsen (via het pictogram rechtsonder in het beeld). Via het pictogram rechtsboven kunt u de foto's in een diavoorstelling afspelen, ze downloaden of als afbeelding op uw mobiele telefoon gebruiken.

U kuntafbeeldingen direct van uw SkyDrive-account downloaden.

5. Live via browser

De diensten van Windows Live, zoals Hotmail, Foto's en SkyDrive, zijn ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het beste startpunt hiervoor is Windows Live Home. Vanuit de mobiele website van Windows Live hebt u namelijk toegang tot de andere Windows Live-diensten. Surf met uw mobiele browser naar http://home.live.com. De startpagina bestaat uit een overzicht van de activiteiten van uw vrienden binnen sociale netwerken. Wilt u meer updates zien, dan klikt u op Meer updates. Daarnaast vindt u de sectie Highlights van Hotmail. Deze sectie geeft aan hoeveel ongelezen e-mailberichten er zijn en of u uitnodigingen voor sociale netwerken hebt ontvangen. Bovenin kunt u uw status aanpassen.

0 Reactie(s) op: Mobiel documentbeheer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.