Mobiel internet dwingt tot werk tijdens vakantie

© PXimport

Mobiel internet dwingt tot werk tijdens vakantie

Geplaatst: 12 juli 2012 - 11:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Maar liefst 39 procent van de werknemers gaat tijdens zijn vakantie tot drie uur per dag aan de slag voor de baas. Negen procent werkt zelfs meer dan drie uur per vakantiedag. Dat komt door mobiel internet.

De cijfers komen naar voren bij een onderzoek van werkplekaanbieder Regus. Op vakantie gaan en het werk meenemen is voor een groot aantal werknemers de gewoonste gang van zaken.

Gevaar voor burn-out

Regus vermeldt dat 39 procent van de werknemers op zijn vakantieadres de laptop openslaat en tot drie uur per dag aan het werk gaat. De echte diehard (negen procent) presteert het zelfs om zich méér dan drie uur per dag van het gezin te isoleren en met urgente zaken aan de slag te gaan. Dat is, volgens de onderzoekers, niet goed voor de band tussen gezinsleden maar kan ook het gevaar op een burn-out verhogen.

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland, merkt op: "Vakantie is niet alleen van cruciaal belang om banden te versterken en uit te rusten, maar kan ook het verschil maken tussen een gezonde of een afgebrande medewerker. Rapporten geven aan dat een gestreste geest de perfecte broedplaats is voor nog meer ongezonde nervositeit, en het is dan ook belangrijk dat werknemers zich om de zoveel tijd ontspannen en helemaal weg van kantoor zijn."

Altijd bereikbaar levert stress op

De invloed van ICT op het dagelijkse leven van mensen is, volgens de ICT Barometer van Ernst & Young, groter geworden en daar moeten nog veel mensen aan wennen. Een geïnterviewde manager laat de ICT Barometer weten dat privé en zakelijk nu steeds meer door elkaar heenlopen; "Er is minder structuur wat dat betreft en daar moeten we nog mee leren om te gaan. Het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn, levert soms wel stress op. Maar de toenemende beweging naar personalisatie van gegevens, naar nieuws op maat, zal weer meer rust geven".

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten