Motorola aast op comeback met Moto X

Door: Elmar Rekers | 30 mei 2013 08:39

Apps & Software

Motorola heeft tijdens de D11-conferentie de Moto X aangekondigd. Het betreft hier volgens de fabrikant de enige smartphone die volledig ontworpen en gefabriceerd is in de Verenigde Staten. De Moto X moet ervoor zorgen dat Mototola weer een speler van betekenis wordt naast giganten als Samsung en Apple.

Lange tijd was het stil rond de ooit zo grote telefoonmaker, maar de Moto X moet er volgens CEO Dennis Woodside weer voor zorgen dat Motorola op de kaart wordt gezet. Veel details maakt Woodside echter nog niet over het apparaat bekend, afgezien van enkele functies die het zal meekrijgen.

Zo is het toestel volgepropt met allerlei sensoren, wat er onder meer voor moet zorgen dat de telefoon zeer efficiënt omspringt met de accu. “De Moto X weet ten alle tijden wat de gebruiker doet en wat er om hem heen gebeurt, en hier kan op worden ingespeeld”, aldus Woodside.

Van Amerikaanse bodem

Waar fabrikanten als Samsung, Apple en zelfs het Finse Nokia hun mobieltjes in China laten fabriceren, is de Moto X volledig in thuisland Amerika gebouwd. Volgens Motorola is dit het resultaat van de samensmelting met Google, dat er bij het bedrijf op heeft aangedrongen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Motorola was onder meer met zijn RAZR-telefoons lange tijd een grote speler, maar wist sinds de komst van smartphones niet meer met onderscheidende toestellen te komen. De Moto X zal daar komende zomer dus verandering in moeten brengen. Of de smartphone ook richting Nederland komt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Motorola aast op comeback met Moto X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.