Motorola lanceert langverwachte Moto X

Door: Elmar Rekers | 02 augustus 2013 08:34

Apps & Software

Motorola heeft donderdag de Moto X gelanceerd. Het uiterlijk van de nieuwe smartphone is door de koper volledig aan te passen, Motorola spreekt over maar liefst vijfhonderd verschillende combinaties van kleur en gebruikte materialen.

Zoals verwacht wordt de Moto X in eerste instantie enkel in de Verenigde Staten gelanceerd. Wanneer het nieuwe pronkstuk van Motorola naar andere landen wordt gebracht, is nog onduidelijk. De smartphone is volgens de fabrikant volledig ontworpen en geassembleerd in de Verenigde Staten, daar waar de meeste concurrenten voor de productie uitwijken naar goedkope fabrieken in China.

De Moto X is geen high end-toestel zoals de Galaxy S4 of HTC One. De telefoon draait op een dualcore-processor (1,7 GHz), heeft 2 GB aan werkgeheugen en een 4,7 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder zit er een 10 megapixel-camera op het toestel en heeft de batterij een capaciteit van 2200 mAh.

De telefoon zal zich dan ook vooral moeten onderscheiden door de vele opties die de consument heeft voor het uiterlijk. Tal van zaken kunnen worden aangepast. Van het materiaal op de achterkant tot de kleur van de fysieke knoppen.

Google Now

Als besturingssysteem is een kale versie van Android 4.2 aanwezig, waarbij Motorola wel een nieuwe handsfree-functie aan assistent Google Now heeft toegevoegd. Zo luistert de telefoon constant naar de gebruiker. Door enkel de woorden “Ok, Google Now” uit te spreken, zal Google Now geactiveerd worden en kan de gebruiker via stem een bericht laten opstellen, informatie opvragen of iemand bellen. Deze functie lijkt te zijn overgenomen van de Google Glass-bril.

De Moto X zal vanaf eind augustus verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, vanaf 200 dollar in samenwerking met een abonnement.

0 Reactie(s) op: Motorola lanceert langverwachte Moto X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.