Mozilla lanceert Firefox voor Android-toestellen

Door: Elmar Rekers | 27 juni 2012 12:31

Apps & Software

Mozilla heeft woensdag de Firefox-browser gelanceerd voor Android-toestellen. De gratis app is te downloaden via Google Play en brengt onder meer een 'do not track'-knop met zich mee.

Android-gebruikers konden al enige tijd aan de slag met een testversie van de mobiele browser, maar de definitieve versie is woensdag dan ook officieel door Mozilla vrijgegeven. Firefox for Android ondersteunt zowel Flash als HTML 5.

Mozilla claimt op zijn blog dat Firefox sneller is dan menig andere browser. De fabrikant baseert zich hierbij echter enkel op prestaties in Javascript, want verschillende benchmarks wijzen uit dat Firefox bij normaal gebruik zeker niet sneller is dan zijn concurrenten.

Google Chrome

Naast de standaard browsers die met smartphones en tablets worden meegeleverd, moet Mozilla het ook opnemen tegen Googles Chrome-browser. Mozilla zegt veel van de beveiligingsopties uit de desktop-browser te hebben overgeheveld naar de mobiele variant. Daarnaast kunnen gebruikers zaken als wachtwoorden en bladwijzers eenvoudig synchroniseren.

0 Reactie(s) op: Mozilla lanceert Firefox voor Android-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.