MWC 2018: Huawei toont MateBook X Pro en MediaPad M5

Door: Daan Doedens | 25 februari 2018 14:44

Nieuws

Huawei heeft op Mobile World Congress 2018 een nieuwe laptop laten zien. De MateBook X Pro is een verbeterde versie van de originele MateBook X. Grootste veranderingen zijn de schermratio van 91 procent, een Dolby Atmos-geluidssysteem en een verstopte camera. Ook werden twee nieuwe tablets, de MediaPad M5 en M5 Pro, getoond.

MateBook X Pro

De MateBook X Pro draait op Windows 10 en heeft amper schermranden, wat zorgt voor een hoge screen-to-body-ratio van 91 procent. De laptop zelf is 13,9 inch groot. Het 3:2-scherm heeft een resolutie van 3000x2000 pixels, met een pixeldichtheid van 260ppi.

De laptop komt met een standaard usb-poort, twee usb-c-poorten en een thunderboltaansluiting. Het apparaat weegt 1,33 kilo en is maar 14,6 millimeter dik. Unlocken doe je met een irisscanner of een vingerafdrukscanner die in de aanknop is gebouwd. Ook de accu is indrukwekkend: je kunt er zo'n 14 uur achtereen op werken, en met een half uurtje opladen kun je zes uur vooruit.

Huawei zet ook hoog in op geluid. De MateBook X Pro beschikt over een Dolby Atmos-systeem met maar liefst vier speakers voor 360 graden geluid. Een andere leuke feature is de camera die is verstopt onder de F6-toets.

MediaPad M5

Huawei liet verder twee nieuwe tablets zien. De MediaPad M5 komt in twee versies, een van 10,8 inch en een van 8,4 inch. De Pro is er alleen in een 10,8 inch-versie. Beide zijn uitgerust met een 2K-scherm en speakers van Harman Kardon.

De MediaPads zijn ook te gebruiken met een opzetbaar keyboard, waardoor je ze als laptop kunt gebruiken. Er is ook een pen voor beschikbaar.

5G-chipset

Huawei toonde ook de eerste commerciële chipset die klaar is voor 5G-internet. De Balong 5G01 zit nog niet in de aangekondigde producten, maar dat zal in de toekomst wel gaan gebeuren. Ook werd een speciaal 5G-modem getoond.

De MediaPad M5 gaat afhankelijk van de configuratie tussen de 349 en 549 euro kosten. Vanaf maart komen de tablets ook naar Nederland. Prijzen van de MateBook X Pro zijn nog niet bekend, maar zeker is wel dat die voorlopig nog niet naar Nederland komt.

0 Reactie(s) op: MWC 2018: Huawei toont MateBook X Pro en MediaPad M5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.