NEC onthult smartphone met twee beeldschermen

Door: Elmar Rekers | 22 januari 2013 10:12

Nieuws

De Japanse fabrikant NEC heeft dinsdag een opvallende smartphone onthuld. Het toestel beschikt over twee beeldschermen van 4,3 inch groot en kan worden opengeklapt.

De Medias W N05E draait op Android 4.1 (Jelly Bean) en de beeldschermen hebben ieder een resolutie van 540 x 960 pixels. Qua hardware is het toestel uitgerust met een 1,5 GHz dualcore-processor, 1 GB aan RAM en een 8 megapixel-camera. Er is 16 GB aan opslagcapaciteit, wat kan worden uitgebreid middels een microSD-kaartje.

Multitasken op twee schermen

Wanneer de telefoon wordt uitgeklapt zullen de twee 4,3 inch-schermen naast elkaar worden weergegeven. Hierbij bedraagt de totale schermdiagonaal grofweg 5,6 inch. Het grote voordeel van twee afzonderlijke displays is volgens de fabrikant dat op ieder scherm een afzonderlijke app te gebruiken is. Indien gewenst kunnen de twee beeldschermen uiteraard ook als één scherm gebruikt worden.

Doordat de schermen aan de buitenkant zitten wanneer het toestel wordt dichtgeklapt, is deze dus ook als ‘gewone’ smartphone te gebruiken met één scherm. De Medias W N05E staat gepland voor een Japanse lancering in april. Of de tweeschermige smartphone ook naar andere markten komt, is nog onduidelijk. Evenmin is er door NEC duidelijkheid gegeven over de prijs van de N05E.

0 Reactie(s) op: NEC onthult smartphone met twee beeldschermen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.