Nederlander kiest Spotify voor streaming muziek

Door: Elmar Rekers Elmar | 25 februari 2014 15:02

Apps & Software

Ruim 58 procent van streaming Nederland kiest Spotify als primaire dienst voor het luisteren naar muziek. Dat blijkt uit onderzoek van Computer!Totaal onder de bezoekers van zijn website. Daarnaast geeft ruim 62 procent aan alleen gratis muziek te willen streamen.

Spotify blijkt onder de bezoekers van ComputerTotaal.nl verreweg de populairste streaming muziekdienst te zijn. Daar moet wel bij vermeld worden dat onder meer KPN veel van zijn abonnees een gratis abonnement op deze muziekdienst geeft, waardoor veel mensen hier dus standaard al gebruik van maken.

Het relatief nieuwe Deezer en Google Play Music pakken beiden zo'n drie procent van de luisteraars, en andere diensten vegen de overige kruimels op. Van de luisteraars zegt ruimt 60 procent dit het vaakst via de pc of laptop te doen. Opvallend is dat slechts 19 procent dit via een smartphone doet en 11 procent de tablet verkiest.

We blijven Nederlanders

Van de bijna 800 respondenten zegt ruim 62 procent niet bereid te zijn om geld neer te tellen voor streaming muziek. 23 procent vind het prima om een bedrag van tussen de 5 en 10 euro te betalen voor onbeperkte toegang tot de digitale muziekbibliotheek. Bijna twaalf procent wil niet meer dan 5 euro betalen, zo'n drie procent vindt zelfs 10 euro aan de lage kant.