Nederlanders internetkampioen van Europa

Door: uhro-van-der-pluijm | 05 mei 2011 11:23

Apps & Software

Nederlanders waren in maart 2011 gemiddeld het langst online van alle Europeanen. Ook bezocht de gemiddelde Nederlander van alle Europeanen de meeste webpagina’s.

Nederlandse internetters waren in maart 2011 gemiddeld 34,4 uur online. Dat is ongeveer 33 procent meer dan het Europese gemiddelde van 26 uur. Nederlanders zijn van alle Europeanen dan ook veruit het meest online. Dat blijkt uit cijfers van internetvorser comScore. Op de Tweede plaats volgen inwoners van het Verenigd Koninkrijk met gemiddeld 33 uur in de maand maart.

Ook grootste aantal websites

Ook als het gaat om het aantal bekeken webpagina's spant Nederland in Europa de kroon. Nederlanders bekeken die maand gemiddeld 3.513 pagina's. comScore berekende dat dit 31 procent meer is dan gemiddeld in Europa. Nummer twee Turkije volgt op gepaste afstand met gemiddeld 3.098 verschillende webpagina's.

De meeste internetters zijn te vinden in Duitsland. Daar zijn 49,7 miljoen mensen online, Rusland en Frankrijk volgen met respectievelijk 47,4 en 42,4 miljoen internetters. In deze ranglijst blijkt Nederland een middenmoter. In ons land zijn nu bijna 12 miljoen mensen aangesloten op internet.

Facebook en Google populairst

Over heel Europa gemeten werden de websites van Google veruit door de meeste mensen bezocht. Meer dan 330 miljoen Europeanen bezochten één van de websites van de zoekgigant. In deze ranglijst volgende de websites van Microsoft, Facebook en Wikipedia op de tweede, derde en vierde plaats. In de top 30 meest bezochte websites staat geen Nederlands bedrijf.

Op basis van het aantal pageviews mag Facebook zich de absolute kampioen noemen. De ongeveer 234,6 miljoen bezoekers van die website genereerden samen bijna 110 miljard pageviews. Google staat met 94,8 miljard pageviews op twee. Nummer drie is opvallend genoeg het Russische sociale netwerk Вконтакте. Nummer twee van meeste unieke bezoekers Microsoft doet het hier matig met 28,4 miljard pageviews.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nederlanders internetkampioen van Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.