Nexus-smartphone LG laat zich mogelijk vroegtijdig zien

© PXimport

Nexus-smartphone LG laat zich mogelijk vroegtijdig zien

Geplaatst: 9 oktober 2012 - 06:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Er zijn foto's online verschenen van een nog onbekende smartphone van LG, die de codenaam E960 Mako draagt. Vermoedelijk gaat het hier om de nieuwe Nexus-telefoon voor Google.

Op de smartphone is zowel het logo van Google als dat van LG te zien. Daarnaast beschikt de E960 Mako over de kenmerkende afgeronde hoeken, die ook op Samsungs Nexus-smartphone van vorig jaar te zien waren. Naast een Russische blogger heeft ook het bekende XDA-forum foto's van de LG-telefoon gepubliceerd.

Opvallend aan het toestel is vooral de glossy achterkant, welke overigens veel lijkt op de glimmende achterkant van LG's Optimus G. De smartphone draait op Android 4.1 (Jelly Bean), maar dan wel de zogenoemde MR1-versie. Hiermee wordt het mobiele OS opgekrikt naar versienummer 4.1.2.

LG Nexus.

Nexus-smartphones

Jaarlijks lanceert Google een eigen smartphone waarop een kale versie van hun mobiele besturingssysteem draait. Nadat HTC en Samsung eerdere modellen mochten fabriceren, lijkt nu LG door Google te zijn aangetrokken voor de volgende generatie Nexus-smartphone. Geruchten gaat echter dat Google dit jaar meerdere fabrikanten heeft ingeschakeld voor de productie van verschillende Nexus-telefoons.

Naar verluidt zal de smartphone van LG, net als de Optimus G, over een 1,5 GHz quadcore-processor beschikken. Daarnaast is er 2 GB aan RAM aanwezig, een 8 megapixel camera, een microSD-kaartslot en 8 of 16 GB opslagcapaciteit. Het beeldscherm krijgt een resolutie van 1280 x 768 pixels. De grootte van dit scherm is niet bekend.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten