Nexus-tablet Google laat zich vroegtijdig zien

Door: Elmar Rekers | 26 juni 2012 10:15

Apps & Software

Via een uitgelekt 'training document' van Google, lijken dinsdag de eerste details over de Nexus-tablet bekend te worden. Verwacht wordt dat Google zijn 7inch-tablet later deze week officieel gaat aankondigen tijdens de I/O-conferentie.

Google bevestigde eerder dit jaar al dat er intern gewerkt werd aan een Nexus-tablet, maar details over het apparaat werden er tot op heden nog niet gegeven. Gizmodo Australia claimt het zogenoemde 'training document' in handen te hebben, en publiceerde de eerste afbeeldingen en specificaties van de tablet.

199 dollar

De tablet, die door ASUS wordt ontwikkeld, heeft een 7inch-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Verder zit er een Tegra 3-processor in de gadget, 1 gigabyte aan RAM en een 12-core GeForce GPU. Om te kunnen concurreren met de succesvolle Kindle Fire-tablet zal het instapmodel, met 6 gigabyte geheugen, voor 199 dollar over de toonbank gaan. Het 16GB-model kost volgens het document 249 dollar.

Googles I/O-conferentie gaat morgen van start, en vermoedelijk zal de Nexus-tablet hier officieel worden aangekondigd. Verwacht wordt dat de tablet op Googles nieuwe besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean) draait. Geruchten gaan dat de tablet in juli op de markt moet komen.

0 Reactie(s) op: Nexus-tablet Google laat zich vroegtijdig zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.