12 keer een nieuw leven voor je oude tablet

Door: mark-swarts | 16 mei 2014 09:15

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 05: Videospeler in auto

Vergeet het aanschaffen van een duur videosysteem voor in de auto. Het enige dat je nodig hebt, is een standaard om je tablet aan de hoofdsteun te hangen. Deze is eenvoudig via internet te koop. Plaats gedownloade of gehuurde films op je tablet, verbind het apparaat met een autolader om een volle accu te behouden en laat de passagiers eventueel een hoofdtelefoon gebruiken.

Ben je niet goed met het downloaden van films? Het streamen van films, bijvoorbeeld met Netflix, is ook een optie. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig. Als jouw tablet geen 3G/4G-verbinding heeft, maar je smartphone wel, maak dan van je smartphone een wifi-hotspot en verbind de tablet draadloos met deze hotspot.

Tip 05 Filmpje kijken in de auto? Geen probleem!

Tip 06: Videotelefoon

Het gebruik van FaceTime en Skype is in de loop der jaren zo normaal geworden, dat we niet eens meer spreken van 'we bellen', maar 'we skypen'. Je oude tablet inzetten als videotelefoon is daarom geen gek idee. Plaats het toestel naast de huistelefoon of in een dock op het bureau van je kantoor.

De enige voorwaarde is dat de tablet over een camera aan de voorzijde van het scherm beschikt. Beschikt het apparaat hier niet over, dan wordt de camera aan de achterzijde gebruikt (niet praktisch), maar kun je uiteraard wel gewoon telefoneren via internet. Zorg ervoor dat de app altijd automatisch opstart en dat je internetverbinding is ingeschakeld. Alternatieven voor FaceTime en Skype zijn bijvoorbeeld Viber, ooVoo en Google Hangouts.

Tip 06 Een videoconferentie zet je met een tablet zó op.

Tip 07: E-reader

Nu je een lege tablet zonder extra apps hebt, kun je de tablet volstoppen met e-books. Dat hoeven niet direct echte boeken te zijn, want je kunt ook digitale tijdschriften downloaden. Met een app als Zinio, Press Reader, Kindle en Boekenbol kun je tijdschriften, kranten en/of boeken downloaden.

Veel van dit leesvoer is te downloaden na betaling van meestal enkele euro's per titel, maar je treft soms ook gratis media aan in de apps. De meest voorkomende bestandsformaten voor een e-book zijn epub, azw en pdf. Niet elke app voor e-books kan epub's openen. Lees dus altijd goed de beschrijving van een app, voordat je het programma aanschaft en downloadt. Voor het prettig lezen van een e-book stel je de helderheid van het scherm iets lager in.

In sommige apps kun je zelfs een nachtmodus inschakelen, waarna het scherm donkerder wordt en dus prettiger is voor je ogen.

Tip 07 Een tablet werkt uitstekend als e-reader.

Tip 08: Beveiligingscamera

De camera van je tablet is goed in te zetten als beveiligingscamera. Plaats of hang de tablet op de juiste locatie en gebruik een app zoals die van AtHome om iets de buurt in de gaten te houden. De app AtHome Video Streamer geschikt gebruiken voor tablets met iOS en Android. Na de eenvoudige installatie kun je met een ander mobiel apparaat de beelden bekijken.

Hiervoor heb je de AtHome Camera-app nodig. De gratis versies laten je 15 minuten per dag uitzenden. Bij de Pro-versie is de uitzendtijd ongelimiteerd, maar deze is op het moment van schrijven alleen voor de iPad beschikbaar. Een alternatief is de gratis app IP Camera, maar deze is iets ingewikkelder in te stellen dan AtHome.

Tip 08 Transformeer de tablet naar een beveiligingscentrum.

1 Reactie(s) op: 12 keer een nieuw leven voor je oude tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 mei 2014 10:57 Anoniem
  Flauwekul verhaal over het draadloze hotspot.
  -Maar ook tablets met alleen een wifi-verbinding zijn nuttig om in te zetten als hotspot, want je verlengt hiermee het wifi-bereik van je router-

  Dit is uitsluitend mogelijk bij een Ipad met 3g/4g en niet met een ipad die alleen over WIFI beschikt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.