Nieuwe Kindle Fire tablets van Amazon in aantocht

© PXimport

Nieuwe Kindle Fire tablets van Amazon in aantocht

Geplaatst: 7 september 2012 - 06:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Amazon onthulde donderdag tijdens een persconferentie enkele nieuwe tablets binnen de Kindle Fire-productlijn. Het lijkt er sterk op dat de Kindle Fire en Kindle Fire HD ook in Europa leverbaar worden.

Het nieuwe vlaggenschip van Amazon is de Kindle Fire HD met een 8,9 inch-display (1920 x 1200 pixels). Deze tablet draait op een dualcore-processor (OMAP4470), weegt 566 gram en is 8,8 millimeter dik.

Amazon zet met de Kindle Fire HD vooral in op multimedia-opties. Naast het HD-scherm zit er namelijk een HDMI-uitgang op de tablet, ondersteunen de ingebouwde speakers Dolby-geluid en is er een HD-camera aanwezig aan de voorzijde van het apparaat.

iPad en Nexus 7

Met de nieuwe Kindle Fire HD zal Amazon de strijd aangaan met onder meer de iPad van Apple en de Nexus 7 van Google. Volgens Amazon is hun nieuwe tablet aanzienlijk sneller dan de concurrerende tablets, onder meer doordat er voor het wifi-signaal gebruik gemaakt wordt van een dubbele antenne.

Naast de Kindle Fire HD met een 8,9 inch-scherm komt Amazon ook met een 7 inch-variant. De grote versie verschijnt op 21 november voor 299 dollar en de 7 inch-tablet ligt op 14 september in de Amerikaanse winkelschappen voor 199 dollar.

Kindle Fire 4G

De oorspronkelijke Kindle Fire heeft een kleine makeover gekregen en wordt in prijs verlaagd naar 159 dollar. Daarnaast stelt Amazon consumenten ook nog een 4G-versie van de nieuwe HD-tablet in het vooruitzicht. Deze krijgt een prijskaartje van 499 dollar en verschijnt op 20 november.

Het lijkt er overigens sterk op dat Amazon de 7 inch Kindle Fire HD ook in Europa beschikbaar stelt. Verschillende Europese webshops van Amazon, waaronder die in Duitsland, maken immers al melding van de tablet. De oorspronkelijke Kindle Fire kost hier 159 euro en de HD-variant zal voor 199 euro van de hand gaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten