Nieuwe Wii is kruising tussen controller en tablet

Door: loek-essers | 08 juni 2011 19:39

Apps & Software

Nintendo zet de gamewereld weer op zijn kop met de introdcutie van de Wii U, een controller die aangelsoten wordt op de nieuwe Wii. Het is een verlenging van het tv-scherm.

"Tot nu toe moesten console games het tv-scherm innemen om afgespeeld te worden", zei Satoru Iwata ceo van Nintendo tijdens de E3 gaming conventie in Los Angeles. De controller die hoort bij de nieuwe Wii U heeft een 6,2 inch scherm ingebouwd waardoor je snel kan schakelen tussen spelen op tv en controller als iemand anders bijvoorbeeld tv wil kijken.

Verlenging van tv-scherm

Daarnaast kan het extra scherm in de controller een verlenging zijn van de actie die plaatsvindt op het tv-scherm. Leg je hem op de grond dan kan de Wii U controller een golf-T worden, maar hij kan ook gebruikt wordt als extra scherm voor functies bij gevechten in Zelda. Die hoeven dan niet meer op hetzelfde beeldscherm plaats te vinden.

De Wii U is uitgerust met een accelerometer, waardoor de controller ook gevoelig is voor beweging. Het appraat dat Nintendo toonde is wel nog een prototype en komt pas in 2012 op de markt. Naast genoemde functies is hij nog uitgerust met een camera, microfoon, touchscreen en een gyrosccop.

Nintendo benadrukte dat het apparaat niet op zichzelf kan opereren en altijd samen moet werken met een Wii (de nieuwe console heet ook Wii U). In onderstaande video worden de technische specificaties doorgenomen.

[youtube]nj43yhWPw5I[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nieuwe Wii is kruising tussen controller en tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.