Nu ook attachments doorzoekbaar in Gmail

Door: matthijs-van-den-broek | 02 oktober 2012 11:45

Apps & Software

Hoewel Google een heleboel andere spannende, exotische dingen onderneemt (3D ontwerpen, zelfsturende auto's en hippe augmented reality brillen) blijft het zoekbedrijf uit Mountain View óók nog steeds zo af en toe dichtbij zijn roots: het verbeteren van de zoekervaring op internet.

Het op tekst doorzoekbaar maken van attachments in Google's maildienst Gmail hoort daar zeker ook bij en het lijkt logisch dat dit mogelijk is. Maar dat was het nog niet. Tot gisteren (via NU).

Het doorzoekbaar maken van attachments in de populaire e-maildienst Gmail (marktaandeel rond de 30 procent) is een belangrijke toegevoegde waarde voor mensen die niet meer organiseren volgens het oude "mapsysteem" zoals we dat kennen vanuit het Windows besturingssysteem. Je inbox gebruiken zoals je het internet gebruikt: zoekt en gij zult vinden. Nu dus ook voor attachments. Zonder mapstructuur, niet meer eindeloos klikken van map naar map naar map: een meer intuïtieve manier van informatieverwerking, denken ze bij Google.

Bijlagen indexeren

Tot deze wijziging werden wel de filenames of de filetypen gevonden. Ook HTML bijlagen of .text bijlagen werden geïndexeerd door Google, maar populaire fileformaten als Word-documenten, Powerpoint en pdf's nog niet. De nieuwe functionaliteit geldt in ieder geval voor nieuwe e-mails met attachments, oude attachments worden waarschijnlijk niet allemaal geïndexeerd.

Uit de reactie op artikelen die zo hier en daar op het web te lezen zijn, blijkt dat niet iedereen laaiend enthousiast is over deze verbetering in Gmail. Schijnt vooral, dat Google nogal laat is met het doorvoeren van deze mogelijkheid...

0 Reactie(s) op: Nu ook attachments doorzoekbaar in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.