Nvidia introduceert Tegra 4 en eigen handheld gameconsole

© PXimport

Nvidia introduceert Tegra 4 en eigen handheld gameconsole

Geplaatst: 7 januari 2013 - 12:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Nvidia heeft maandag zijn nieuwe Tegra 4-processor geïntroduceerd. De chip is sneller en zuiniger dan de succesvolle Tegra 3-processor. Daarnaast deed de fabrikant ook zijn eigen handheld gameconsole uit de doeken, in de vorm van Project Shield.

De Tegra 4-processor is specifiek ontworpen voor gebruik in smartphones en tablets. De chip beschikt over vier kernen, plus nog een vijfde energiezuinige kern. Deze laatste neemt taken van de vier andere kernen over wanneer het systeem minimaal wordt belast. Dit om energie te besparen.

Verder is in Tegra 4 ook een vernieuwde GeForce-gpu gebouwd. Nvidia claimt dat Tegra 4 hiermee de snelste mobiele soc op de markt is. Om de grafische kracht van de chipset aan te tonen, deed Nvidia maandag zijn eigen gaming handheld uit de doeken.

Project Shield

Project Shield is een handheld game-apparaat van Nvidia waar de Tegra 4-processor is ingebouwd. Het systeem draait op een kale versie van Android. Nvidia claimt dat het systeem een spel-ervaring biedt die gelijkwaardig is aan dat van de huidige generatie thuisconsoles.

De handheld bestaat uit iets dat lijkt op een traditionele controller, met daar een beeldscherm aan vastgemaakt. Het betreft hier een 5 inch-display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De controller en het scherm kunnen op elkaar geklapt worden. Naar verwachting zal Project Shield in het tweede kwartaal van 2013 in de winkels verschijnen. Over een prijs maakt Nvidia nog niets bekend.

[youtube]93L_lo-s5rU[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten