Online fotobewerking

Door: Kees Krick | 16 maart 2011 13:46

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Als u foto's wilt bewerken, is het lang niet altijd nodig om een fotobewerker op uw computer te installeren. Er zijn genoeg gratis online fotobewerkers te vinden waarmee u direct aan de slag kunt. Wij laten zien welke voordelen deze online diensten bieden.

1. Software op afstand

Steeds meer leuke diensten kunnen - al dan niet gratis - via internet worden gebruikt, zonder dat u er programma's voor op uw pc hoeft te zetten. Bij dit fenomeen, dat ook wel 'cloud computing' wordt genoemd, maakt u gebruik van een programma dat niet op uw eigen computer is geïnstalleerd, maar dat als een online dienst via internet wordt aangeboden. Het betreffende programma draait ergens anders op een server en u mag er gebruik van maken. Soms draait (een deel van) zo'n programma alsnog op uw eigen computer. In dat geval wordt de programmacode vanzelf naar uw pc gehaald en hebt u er verder geen omkijken naar. Ook fotobewerking kan op deze moderne manier plaatsvinden. U hoeft daarbij dus geen fotobewerker op uw pc te installeren, maar gebruikt een kant-en-klaar exemplaar dat ergens in 'de cloud' op u wacht en dat via uw internetverbinding bereikbaar is.

2. Sorry, plek bezet!

Software die u koopt, mag u meestal maar op een beperkt aantal computers gebruiken - vaak zelfs maar op één computer. Photoshop (Elements) is daar een goed voorbeeld van, want het serienummer kan maar op één computer tegelijk worden geactiveerd. Een hopeloos verouderd principe, want er zijn genoeg mensen die meer dan één computer in huis hebben. Wat nu als u uw foto's een keer via een andere computer wilt bewerken, bijvoorbeeld omdat een huisgenoot een spelletje speelt op de pc waarop de fotobewerker staat? Het is niet echt logisch of redelijk als u de software dan nogmaals moet kopen. Een online fotobewerker biedt in zo'n situatie een prima uitkomst. Via elke computer in huis kunt u dan alsnog uw foto's bewerken, zonder extra kosten. Zo is een online fotobewerker dus ook een prima aanvulling op uw aangekochte fotobewerkingssoftware.

3. Nooit meer updates

Online fotobewerkers hebben nog een leuk extra voordeel. U hoeft namelijk helemaal niets te installeren en u wordt ook nooit meer lastig gevallen met de zoveelste update die u moet binnenhalen. Wie maar sporadisch met foto's werkt, hoeft niet steeds eerst een nieuwe softwareversie te installeren die in de tussentijd is verschenen, waarna misschien ook nog een herstart van de pc nodig is. Met een online fotobewerker gebruikt u altijd de laatste, meest actuele versie van de software, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Als er nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld, kunnen die direct worden toegevoegd. Ze hoeven dus niet eerst te worden verzameld tot er een nieuwe versie van de software wordt uitgegeven, iets dat wel het geval is bij de fotobewerkers die u in de winkel koopt.

0 Reactie(s) op: Online fotobewerking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.