Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Online fotobewerking met Picasa Webalbums

Door: Theske Slijkerman | 15 november 2010 15:55

Apps & Software

Het is mogelijk om met Picasa Webalbums uw foto’s online te bewerken. Hiervoor werkt Google samen met Picnik, een site voor online fotobewerking. De mogelijkheden zijn uiteenlopend: van eenvoudige fotobewerkingen tot het toevoegen van teksten, figuren en kaders.

Foto’s uploaden

Ga naar picasaweb.google.com en log in met uw Google-account (bijvoorbeeld Gmail) of maak een nieuw account aan. U kunt foto’s uploaden naar uw Picasa Webalbums-account vanuit Picasa of vanuit de webinterface. Om te uploaden vanuit Picasa start u het programma, selecteert u de foto’s die u wilt uploaden en klikt u op de knop Uploaden. Voer hier de gevraagde gegevens in. Met de instelling onder Zichtbaarheid voor dit album bepaalt u wie het album mag bekijken. Openbaar wil zeggen dat iedereen de foto’s kan zien, met Niet vermeld heeft iemand een link nodig om het album te bekijken en met Aanmelding vereist voor weergave moeten kijkers zich ook nog met hun Google-account aanmelden. Maak een keuze en klik op Uploaden.

U kunt ook foto’s toevoegen vanuit de webinterface. Klik hiervoor op de knop Uploaden. Maak een nieuw album aan en bepaal met wie u dit album wilt delen. Selecteer vervolgens de bestanden die u in het album wilt plaatsen en klik op Uploaden starten om de foto’s online te plaatsen.

U kunt uw foto’s op verschillende manieren uploaden naar uw Picasa Webalbums-account.

Taal aanpassen

Helaas is het op moment van schrijven in de Nederlandse versie van Picasa Webalbums nog niet mogelijk om foto’s te bewerken. Voor de bewerkings­mogelijkheden wordt namelijk gebruikgemaakt van Picnik, een site die (nog) niet in het Nederlands beschikbaar is. Wel in bijvoorbeeld Engels, Frans en Duits. Door de taalinstellingen aan te passen kunt u wel foto’s online bewerken. Klik rechtsboven op Instellingen / Instellingen voor Foto’s en zet op het tabblad Algemeen uw Taalvoorkeur op Engels (UK) of Engels (United States). Ga terug naar uw foto’s door op My Photos te klikken. Om een foto te bewerken, opent u een album en klikt u op de betreffende foto zodat deze vergroot in beeld komt. Klik hier op Edit / Edit in Picnik. Het programma wordt geladen. U ziet hier twee tabbladen: Edit (bewerken) en Create (creëren/maken). Basisbewerkingen doet u op dit eerste tabblad, elementen toevoegen aan een foto kan in de tweede tab. Rechtsonder in beeld ziet u een schuifje waarmee u in- en uit kunt zoomen.

Zet de Taalvoorkeur op English om uw foto’s online te kunnen bewerken.

Bewerken

Op het tabblad Edit kunt u formaat, kleur en scherpte van de foto aanpassen. Optimaliseer de foto met de knop Auto-fix of verander zelf de instellingen onder Exposure en Colors. Voor ervaren fotobewerkers is er bij iedere instelling de knop Advanced. Via het tabblad Create voegt u allerlei elementen aan uw foto toe, zoals teksten, kaders en figuren. Ook zijn er leuke effecten te vinden zoals het toevoegen van een sepiakleur of neon-effect. Binnen Create bevinden zich nogal wat mogelijkheden waar het woord ‘premium’ bij staat. Wilt u zo’n effect gebruiken dan moet u betalen voor Picnik. Een premium-acocunt kost 3,87 euro per maand, 15,61 euro per halfjaar of 19,51 euro per jaar.

Bent u tevreden met uw bewerking, klik dan rechtsboven op Save to my album. Sla uw bewerking als kopie op door op Save a new copy te klikken, anders overschrijft Picasa het origineel.

Verander eventueel uw Google-acount weer terug naar de Nederlandse taal via Settings / Photos settings en zet Language preference op Nederlands.

Met Picnik doet u basisbewerkingen of voegt u leuke effecten, teksten en kaders toe.

0 Reacties op: Online fotobewerking met Picasa Webalbums

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.