Op afstand je pc besturen met Chrome Remote Desktop

Door: | 06 mei 2014 10:05

Apps & Software

Met Chrome Remote Desktop kun je op afstand je desktop of laptop besturen met een smartphone of tablet. Je kunt ook anderen helpen met desktopproblemen, als zij de applicatie op hun computer installeren. Wij helpen je op weg om met de app aan de slag te gaan.

Voor de smartphone en tablet-applicatie ga je naar de Play Store op je Android-apparaat. Zoek op Chrome Remote Desktop, installeer de applicatie en start je vaste computer op. Open de webbrowser Chrome op je desktop. Kijk nu linksboven op het scherm naar de negen kleine blokjes met de tekst Applicaties ernaast, en klik hierop. Hiermee kom je op de apps-pagina uit.

Op deze pagina komt ook Chrome Remote Desktop te staan.

Applicaties downloaden

De applicatiepagina geeft al je applicaties weer, als je iets downloadt dan komt het op deze pagina terecht. Je vindt hier ook de Winkel, klik hierop. De browser brengt je naar de pagina waar je apps kunt aanschaffen. Aan de linkerkant zie je een menu, vul in de zoekbalk Chrome Remote Desktop in en klik op de app. Tik op de blauwe balk met de tekst Gratis en klik op Toevoegen om de applicatie toe te voegen. Open nu Chrome Remote Desktop.

Host instellen

Om verder te gaan moet je toegangsrechten tot je computer verlenen. Druk op Doorgaan om de app te kunnen gebruiken. De applicatie geeft nu aan welke machtigingen hij wil, druk op Doorgaan om die rechten te verlenen. Voor het offline-gebruik geef je ook toestemming.

De app is onbruikbaar als je niet instemt met de voorwaarden.

Thuisgebruik of hulp

In het nieuwe scherm van de app kun je kiezen om bij Externe ondersteuning anderen te helpen op afstand. Zij moeten jou dan toegang verlenen en de app zelf ook geïnstalleerd hebben. Als je je desktop als host wilt opgeven, druk dan op Aan de slag onder Mijn computers. Je geeft een pincode op van minimaal zes cijfers. Deze heb je nodig om je smartphone of tablet met de desktop te verbinden.

Help jezelf of een ander op afstand.

Op afstand besturen

Open nu de applicatie Remote Desktop op je smartphone/tablet. Mocht je desktop niet worden weergegeven, druk dan op de roterende pijltjes rechts bovenin. Je ziet dan de host staan. Tik op het apparaat en je kunt de pincode ingeven. Je hebt nu volledige toegang tot je desktop. Daardoor kun je nu bestanden naar jezelf mailen of in de cloud zetten als je dat vergeten bent, je kunt ook bestanden uitprinten op afstand. Alle functies van de desktop zijn toegankelijk.

Voer de pincode van de host in om toegang te krijgen.