Opera Mini beschikbaar op Android

Door: loek-essers | 12 maart 2010 16:38

Apps & Software

Opera heeft een betaversie van zijn populaire mobiele browser Mini 5 nu ook voor Android uitgebracht. De browser ontbeert multitouch en Flash

Net zoals de versies voor andere smartphones comprimeert de browser de data tot 90 procent voordat het verzonden wordt naar de telefoon. Dit gebeurt om de browse-snelheid te verbeteren op vaak langzame mobiele datanetwerken.

Naast de snelheid heeft de browser tabbladen en een overzicht met voorkeurpagina's die 'speed dial' is gedoopt. Dat is een overzicht van thumbnails van favoriete websites. Ook wachtwoorden kunnen worden opgeslagen voor sociale netwerken, e-mail en online banken, aldus de Noorse browserbouwer.

Geen multitouch

De betaversie van de browser is te downloaden via de Android Market of via het url m.opera.com/next. De beta van Opera Mini 5 is sinds september vorig jaar te gebruiken op andere smartphones zoals de BlackBerry, Windows Mobile 5 en 6 en telefoons die om kunnen gaan met Java.

De browsermaker demonstreerde tijden het World Mobile Congress in Barcelona ook een versie voor de iPhone. Het is echter zeer de vraag of Apple Opera toestaat op zijn platform. Tot heeft Apple alleen een paar obscure browsers toegelaten die evenals Safari op de Webkit engine draaien.

Opera Mini is ontworpen voor traditionele smartphones met een toetsenbord en ook voor toestellen met een touchscreen. Multitouch en Flash ontbreken echter. Wanneer de definitieve versie van Mini 5 uitkomt wilde het bedrijf niet bekend maken.

[youtube]YTLGuHbPK7c[/youtube]

0 Reactie(s) op: Opera Mini beschikbaar op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.