Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

Door: dennis-gandasoebrata | 14 juni 2010 10:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Google Mail

Om Google Mail in een nieuw jasje te steken, kiest u rechts bovenin voor Instellingen. Vervolgens gaat u naar tabblad Thema's. Een klik op een thema is voldoende om een indruk te krijgen, want het uiterlijk wordt meteen aangepast. Sommige thema's vragen om een locatie (land en plaats). Dat lijkt misschien raar, maar deze thema's veranderen gedurende de dag of met de weersomstandigheden. Als uw woonplaats niet herkend wordt, kiest u gewoon een plaats dicht bij u in de buurt. Het luistert niet zo heel nauw. De door u ingestelde locatie vindt u onderaan het lijstje met thema's terug en is altijd nog aan te passen. Wilt u verrast worden, kies dan eens het thema Willekeurig. Wilt u zelf een thema samenstellen, ga dan voor Kies je eigen kleuren. In de berichtenlijst van Google Mail kan behalve de afzender, het onderwerp en de ontvangstdatum ook een gedeelte van het bericht zelf getoond worden. Dit stelt u wederom in via Instellingen, maar dan op tabblad Algemeen onder het kopje Fragmenten. Zoals de naam al aangeeft wordt een fragment van de berichttekst getoond als aanvulling op het berichtonderwerp. Wat meteen inhoudt dat een fragment langer is zijn naarmate de onderwerptekst korter is.

Google Mail kent veel thema's.

Net als in Windows Live Mail zijn uw berichten te ordenen door ze in mappen te plaatsen. Alleen worden die in Google Mail niet mappen maar Labels genoemd. U maakt ze aan door boven de berichtenlijst op Labels of Verplaatsen naar te klikken en dan te kiezen voor Labels beheren. Dit is een hazenpaadje, waarmee u automatisch uitkomt op tabblad Labels van de instellingenpagina. Bovenaan staan de systeemlabels. Dit zijn 'mappen' die standaard in Google Mail aanwezig zijn en ze zijn naar wens in- en uit te schakelen. U maakt de lay-out wat rustiger door exemplaren die u nooit gebruikt weg te laten. Ze worden alleen verborgen dus u kunt ze altijd weer terugroepen. Onder de systeemlabels vindt u de 'gewone' labels. Die maakt u dus zelf aan. Berichten kunt u met de hand naar een label verplaatsen, maar dit kan weer geautomatiseerd worden met regels. Het worden Filters genoemd en ook hier is een eigen tabblad voor bij de instellingen.

Een eigen thema maken kan ook.

Mappen worden in Gmail labels genoemd.

Webclips

Het zit een beetje weggemoffeld en is u misschien nog niet opgevallen, maar boven Postvak In bevindt zich een regel waarop webclips getoond worden. Dat zijn korte berichten. U bepaalt zelf welke er getoond worden door bij Instellingen naar tabblad Webclips te gaan. Onder het zoekvak staan categorieën opgesomd zoals nieuws, sport en lifestyle en rechts ervan een keuzelijst met bronnen. Met Toevoegen en verwijderen bepaalt u van welke websites u webclips wilt ontvangen. Klik nog even boven het zoekvak op Mijn clips om het lijstje te zien dat u hebt uitgekozen. Geen behoefte aan deze eenregelige berichten? Dan haalt u het vinkje Mijn webclips boven het Postvak IN weergeven bovenaan deze lijst weg.

U kiest zelf uit weke webclips u ziet, of schakelt ze via Mijn clips uit.

0 Reactie(s) op: Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.