Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

Door: dennis-gandasoebrata | 14 juni 2010 10:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Windows Live Messenger

Om razendsnel het uiterlijk van Messenger te veranderen, beweegt u de muispijl naar het schermgedeelte waarin uw schermafbeelding en naam te zien zijn. Vlak onder het kruisje waarmee u het programma afsluit verschijnt een vouwtje, waarin het pictogram van een verfkwast is te zien. Zodra u hierop klikt, opent het venster Omgeving waar u zowel een achtergrond als een kleurenschema kunt uitkiezen. Het plaatje verschijnt achter de schermafbeelding en uw naam. In plaats van een bestaand exemplaar kunt u ook eigen plaatjes gebruiken via de knop Bladeren. Wat kleuren betreft is een van de standaardkleuren te kiezen of gaat u via Meer kleuren voor een aangepaste kleur. Tijdens het chatten zullen ook anderen de door u gekozen omgeving zien, net zoals u die van hen ziet. Behalve via het ezelsoor komt u hier ook via Extra / Omgeving wijzigen in de menubalk. Mocht die niet te zien zijn, dan springt het menu (tijdelijk) tevoorschijn zodra u op de Alt-toets drukt.

Let op het vouwtje (ezelsoor) rechts bovenin!

Om uw schermafbeelding te veranderen is het voldoende om op het plaatje naast uw naam te klikken. Via het menu kan het ook: Extra / Schermafbeelding wijzigen. Er is een hele rits standaardplaatjes aanwezig, maar via Bladeren kunt u ook een eigen foto gebruiken. Hebt u een webcam, dan duikt u met de knop Webcamfoto gewoon even in een pasfotohokje. Een apart venster genaamd Schermafbeelding opent en uw webcam schakelt zich in. Zorg voor voldoende verlichting in de kamer en let er ook op wat er zich achter u bevindt, zodat u er goed op komt te staan.

Een thema heet in Live Messenger een omgeving

Nog leuker dan een foto is het opnemen van een kort filmpje. Zo'n videoclip van vier seconden zorgt voor een grappige en dynamische schermafbeelding! Een variant op een 'gewone' schermafbeelding of videoclip is de Dynamische afbeelding. Hierbij gebruikt u eigen foto's of video's om tijdens het chatten uw gevoelens te tonen. U kunt in totaal vijf foto's of video's opnemen: uw schermafbeelding en vier emoticons. Onder de vier vakjes van de emoticons ziet u een pijltje. Klik erop om een andere emoticon uit te kiezen dan de getoonde exemplaren. Zodra u tijdens het chatten een van deze emoticons intikt of uitkiest, dan zal de emotion niet alleen in de lopende tekst te zien zijn, maar ook uw schermafbeelding zal tijdelijk de bijbehorende emotie duidelijk overbrengen! Het kan ook door in het chatvenster op het pijltje naast uw schermafbeelding te klikken en te kiezen voor de optie Emoties.

Kies een standaard schermafbeelding of maak er eentje zelf.

Chatvenster achtergrond

Ook het chatvenster zelf is op te fleuren met een eigen achtergrond. Dit doet u met een pictogram dat zich onderin het chatvenster bevindt. In een venster worden direct al een aantal achtergronden getoond, maar klik op Alles weergeven om een totaaloverzicht te krijgen. U kunt kiezen uit gewone en dynamische, oftewel bewegende achtergronden. Er is ook een knop Bladeren waarmee u een eigen plaatje opzoekt. Om weer een blanco achtergrond te krijgen kiest u de cirkel met de streep erdoor. De achtergrond is alleen in uw eigen chatvenster te zien en niet bij uw gesprekspartners.

Een dynamische schermafbeelding brengt leven in de brouwerij.

0 Reactie(s) op: Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.