Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

Door: dennis-gandasoebrata | 14 juni 2010 10:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Windows Live Hotmail

Live Hotmail heette vroeger gewoon Hotmail en is de online variant van Live Mail. Om het nog wat verwarrender te maken, wordt in de werkbalk van Windows Live gewoon gesproken over E-mail. In de werkbalk van Live Hotmail klikt u aan de rechterkant op Opties om een keuzemenu te openen. Hier kunt u het leesvenster zowel naast als onder de berichtenlijst plaatsen of volledig uitschakelen. Ook zijn in dit menu al meteen enkele thema's te zien, die behoorlijk lijken op de omgevingen die we in Windows Live Messenger tegenkomen. Klik op Meer thema's om alle thema's te zien. Zodra u met de muis over een miniatuur beweegt, ziet u het effect live in de browser. Net als in Live Mail wordt niet de volledige achtergrond vervangen, dit keer zal alleen het bovenste schermgedeelte veranderen. Houd er verder rekening mee dat het thema dat u hier kiest voor nagenoeg alle diensten van Windows Live geldt en niet alleen voor Live Hotmail. Er zijn ook dynamische thema's aanwezig, die veranderen gedurende de dag.

Windows Live kent zowel standaard als dynamische thema's.

Ook chatten kunt u rechtstreeks vanuit het scherm van Live Hotmail doen, u hoeft dus niet per se achter een computer te zitten waarop Windows Live Messenger geïnstalleerd is. Om te chatten klikt u op het Messenger-pictogram dat u aan de linkerkant van Opties ziet staan. Via Aanmelden bij Messenger (Web) maakt u zich bekend en daarna is het mogelijk om uw status aan te geven (zoals beschikbaar, bezet, of afwezig) en kunt een chatsessie beginnen. Na afloop kunt u zich in de browser afmelden, of in één klap op alle plekken waar u aangemeld bent.

Via Windows Live is ook Messenger online te gebruiken.

De nieuwste e-mailberichten die u hebt ontvangen zijn ook op de startpagina van Windows Live te zien, net zoals activiteiten in uw vriendennetwerk. De startpagina bereikt u via Start in de werkbalk bovenin het scherm. In de kop is een stapeltje lege fotolijstjes te zien met daarop een plusteken. Geen stapeltje te zien? Breng de muispijl dan naar het lege gebied boven Opties en Help. Klik vervolgens op de stapel en sleep een of meer foto's vanuit bijvoorbeeld Windows Verkenner naar het grote kader dat op het scherm verschijnt. Klik daarna op de knop Uploaden. Behalve slepen mag u ook rechtstreeks vanuit de browser naar uw foto's toe bladeren. Klik dan onder het grote kader op de link Foto's selecteren op de computer. De foto's worden in een online fotoalbum geplaatst met de naam Homepage-foto's (zie de optie Foto's in de werkbalk).

Klik op het plusteken van de fotostapel om foto's toe te voegen.

Foto's uit een webalbum gebruiken

Staan uw foto's al online, dan hoeft u ze niet opnieuw te versturen om ze in de fotostapel van Windows Live te gebruiken. Dan volstaat een klik op Toevoegen uit een bestaand album onder het grote kader om ze uit een online fotoalbum op te pakken. Zodra er foto's op de stapel liggen verschijnt er een reeks bedieningsknoppen wanneer u de muis rechts naast de plaatjes brengt. U kunt foto's toevoegen, het stapeltje in- en uitvouwen of de stapel tijdelijk verbergen. Gestapeld of niet, de foto's veranderen regelmatig dynamisch van plaats.

Een fotostapel met bijbehorende bedieningsknoppen.

0 Reactie(s) op: Opfrisbeurt voor uw mailprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.