Opinie: 'Gelukkig valt er met Android 4.3 weinig te beleven'

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 26 juli 2013 09:34

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Google kondigde deze week dan eindelijk Android 4.3 officieel aan. Veel baanbrekende onthulling deed het bedrijf niet over de nieuwe Jelly Bean. En dat is maar goed ook.

Toen Google in juni 2012 Android 4.1 presenteerde, introduceerde het functionaliteiten die flink wat mensen omver deed blazen. Hoewel de laatste release belangrijke verbeteringen kent voor ontwikkelaars – zoals Bluetooth 4.0 Low Energy en ondersteuning voor OpenGL ES 3.0 – kun je gerust stellen dat deze update voor Android saai is.

Toch zijn er ook voor het ‘normale’ publiek verbeteringen te bespeuren. Een nieuwe telefooninterface vult telefoonnummers automatisch aan, al geloof ik niet dat iemand daarvan een gat in de lucht zal springen. De touchaanrakingen zijn ook verbeterd waardoor het OS sneller moet aanvoelen, al is de verbetering marginaal en zullen de meeste gebruikers er niets van merken. Er is daarnaast een nieuw emoji-toetsenbord voor de liefhebbers van het schrijven van puberale berichtjes.

Profielbeveiliging

De verandering die het meest in het oog springt, is de toevoeging van Beperkte Profielen. Je kunt meerdere accounts op je Android 4.3-apparaat instellen en toegang per gebruiker voor apps en content blokkeren. Ouders kunnen voor hun kinderen profielen aanmaken en winkels kunnen een kiosk-modus toepassen waarmee een groot gedeelte van het apparaat vergrendeld wordt.

De veranderingen in Android 4.3 zijn nog niet half zo indrukwekkend als die Apple in iOS 7 doorvoert; er verandert immers niets in het uiterlijk en de werking van de versie die de meeste Android-bezitters al een jaar tot volle tevredenheid gebruiken. Google probeert zijn mobiele besturingssysteem niet opnieuw uit te vinden: het strijkt enkel de plooien glad en geeft ontwikkelaars de kans om betere apps te bouwen.

Deze saaie update is nodig om uiteindelijk interessantere software mogelijk te maken. Baal je ervan hoe traag en haperend Android soms kan zijn? Dit zijn de type updates die deze dingen verhelpen. Wil je bijvoorbeeld dat je fitnessapparatuur draadloos synchroniseert met je Android telefoon? Dat kan.

Ideaal voor fitnessliefhebbers

Android 4.3 maakt draadloze synchronisatie mogelijk. Je ziet er verder niets van, behalve als de achterliggende code zou openen in een editor. Ondersteuning voor Bluetooth Low Energy zorgt ervoor dat alle fitnesstrackers en andere draagbare apparatuur met alle toestellen die voorzien zijn van 4.3 samenwerkt, dus niet alleen met een paar typen telefoons van bijvoorbeeld HTC en Samsung.

0 Reactie(s) op: Opinie: 'Gelukkig valt er met Android 4.3 weinig te beleven'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.