Oude interface Google Afbeeldingen

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 09 augustus 2010 11:50

Apps & Software

Het zal u waarschijnlijk opgevallen zijn dat Google de interface bij het zoeken naar afbeeldingen onlangs drastisch veranderd heeft. Zo is de verdeling in pagina’s grotendeels weg en ziet u niet in één oogopslag wat de afmetingen van een afbeelding zijn. Voor wie niet kan wennen, is er gelukkig een weg terug.

Tot voor kort kregen we de miniaturen in Google Afbeeldingen verdeeld over pagina’s te zien, waarbij onder iedere afbeelding netjes stond wat de afmetingen zijn. In de vernieuwde interface staan honderden afbeeldingen onder elkaar en hangt het van de beeldverhoud af hoeveel afbeeldingen er naast elkaar worden getoond. Bovendien moet u nu uw muiscursor boven een afbeelding houden om de afmetingen te zien.

Informatie over de afmetingen wordt in de nieuwe standaardversie niet direct getoond.

Vindt u de nieuwe weergave chaotisch tonen en de extra handeling om de beeldverhoudingen te zien onhandig? U kunt gelukkig nog omschakelen naar de vorige versie van Google Afbeeldingen. Scroll hiervoor naar de onderkant van de pagina en klik op Naar basisversie overschakelen. De gevonden afbeeldingen worden nu weer op de vertrouwde manier getoond: een nette witruimte tussen de afbeeldingen en de informatie over de afmetingen direct in beeld. Helaas moet u iedere keer overschakelen naar de basisversie als u Google Afbeeldingen zoeken opent, zelfs als u bent ingelogd met uw Google account.

In de vertrouwde basisversie zien we in één keer alle afmetingen.

0 Reactie(s) op: Oude interface Google Afbeeldingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.