Ouya sluit Kickstarter campagne af met 8,6 miljoen dollar

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 augustus 2012 09:25

Apps & Software

Ouya heeft zijn Kickstarter-avontuur donderdag afgesloten en wist hiermee 8,6 miljoen dollar op te halen. Naar verwachting zullen de eerste Ouya gameconsoles in maart 2013 van de productieband rollen.

Ouya had zich als doel gesteld om 950.000 dollar op te halen via Kickstarter, maar de interesse voor de Android 4.0-console bleek al snel groter dan gedacht. Ouya verscheen 10 juli op de crowd funding-website en wist het aanvankelijke doel al binnen acht uur te doorbreken.

Game-console voor 99 dollar

De Ouya-console zal straks voor 99 dollar in de winkels liggen en wordt volgens de makers 'volledig hackbaar'. Hoewel er in het begin veel twijfel was over het bestaansrecht van een dergelijke Android-console, wist Ouya de afgelopen weken een aantal grote uitgevers aan zich te binden. Onder meer Square Enix, Robotoki en Namco Bandai hebben aangegeven games naar de Ouya te brengen.

De spelmachine draait op een quadcore Tegra 3-processor en heeft 1 gigabyte aan RAM. Verder zit er 8 GB flashgeheugen in het apparaat en biedt het een ondersteuning voor een 1080p weergave, wifi, hdmi, bluetooth 4.0 en usb 2.0. Ook wordt er een draadloze controller meegeleverd.

0 Reactie(s) op: Ouya sluit Kickstarter campagne af met 8,6 miljoen dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.