Persoonlijke advertenties blokkeren in Chrome

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 26 januari 2011 14:36

Apps & Software

Het is u ongetwijfeld wel eens opgevallen dat er een advertentie wordt getoond op een website met inhoud van een site die u onlangs hebt bezocht. Het gaat hierbij om een redelijk jonge vorm van adverteren, waarbij advertenties die u krijgt voorgeschoteld, zijn afgestemd op uw eigen surfgedrag. Goed bedoeld, maar soms best intimiderend.

De gedachte achter deze vorm van gepersonaliseerd adverteren, is dat adverteerders meer succes hebben met hun campagnes omdat u voorgeschoteld krijgt waar u in geïnteresseerd bent, en om diezelfde reden zou u de advertenties als een verrijking kunnen ervaren in plaats van als storend. Echter, in werkelijkheid bezorgt het (sommige) mensen juist een onprettig gevoel, omdat het de indruk wekt dat men in de gaten gehouden wordt. Hoewel het daadwerkelijk niet op die manier werkt, is een onprettig gevoel niet fijn en om die reden biedt Google voor z’n Chrome-browser nu een oplossing om een dergelijke vorm van adverteren te blokkeren, in de vorm van een extensie genaamd Keep My Opt-Outs.

U blokkeert gepersonaliseerde advertenties in Chrome met behulp van de extensie Keep My Opt-Outs.

Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is in Chrome te surfen naar de extensiepagina en tweemaal achter elkaar te klikken op Installeren. De extensie is nu geïnstalleerd. Dit zorgt er weliswaar niet voor dat u helemaal geen advertenties meer ziet, maar rekent wel af met gepersonaliseerde advertenties. Overigens updatet Google de extensie in fases. Het bedrijf is begonnen met het ‘blokkeren’ van Amerikaanse gepersonaliseerde advertenties, nu is Europa aan de beurt en daarna de rest van de wereld. De extensie zal dus in toenemende mate effectief blijken. Wilt u om wat voor reden dan ook de extensie weer uitschakelen, dan klikt u op Google Chrome aanpassen en beheren (pictogram van gereedschap rechtsboven) en vervolgens op Extra / Extensies. U kunt dan klikken op Uitschakelen of Installatie ongedaan maken.

U kunt de extensie eenvoudig weer uitschakelen of de installatie ervan ongedaan maken.

0 Reactie(s) op: Persoonlijke advertenties blokkeren in Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.