Plug-ins voor Chrome

Door: onno-karman | 15 juni 2010 09:32

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Plug-ins toevoegen

Als u in de adresbalk van de browser chrome://extensions/ invoert en op Enter drukt, ziet u alle geïnstalleerde plug-ins. Standaard is Chrome niet voorzien van plug-ins, maar het toevoegen is een fluitje van een cent. Als u op de link bladeren in de galerij klikt (of de url https://chrome.google.com/extensions in de adresbalk invult), komt u op een pagina waarop alle beschikbare plug-ins zijn te vinden. Wilt u alleen de Nederlandse extensies bekijken, dan kunt u dit rechtsboven aangeven. Selecteer daar Nederlands in het uitvouwmenu achter Show items in:. Het installeren van een plug-in is met twee keer klikken gebeurd. Hebt u een plug-in gevonden die u aan Chrome toe wilt voegen, dan klikt u op Install en vervolgens op Installeren. Dat is alles! Elke plug-in heeft zijn eigen uiterlijk en werking. Sommige plug-ins voegen een extra knop toe aan de menubalk (meestal achter de adresbalk), van andere plug-ins merkt u pas iets als u een bepaalde website bezoekt of wanneer u bijvoorbeeld tekst op een website selecteert. Opties van plug-ins kunt u meestal aanpassen door met uw rechtermuisknop op het pictogram van de plug-in te klikken en te kiezen voor Opties. Als een plug-in geen eigen knop heeft, dan kunt u de opties aanpassen door naar de pagina met geïnstalleerde extensies te gaan. Klik op het pictogram met de Engelse sleutel (bahco) en daarna op Extensies.

Inmiddels zijn duizenden plug-ins voor Google Chrome beschikbaar.

5. Foto's

Slideshow is een fantastische plug-in die we iedereen aan zouden willen raden. Wanneer u een collectie foto's bekijkt op Flickr, Picasa, Facebook of Google-Afbeeldingen, zorgt Slideshow ervoor dat onderin beeld een balk verschijnt met de miniaturen van de foto's op de betreffende pagina. Ook ziet u een klein pictogram in de adresbalk, dat eruitziet als een stapeltje foto's. Klikt u op dit pictogram of op een van de miniaturen onderin de browser, dan worden de foto's in een slideshow weergegeven. Een fraaie en erg leuke uitbreiding voor Google Chrome!

De plug-in Slideshow voegt een fraaie slideshow-optie toe aan diensten als Flickr.

6. Tabbladen (1)

VerticalTabs voegt een extra knop aan de menubalk in Chrome toe. Wanneer u hierop klikt, ziet u alle in dat venster geopende tabbladen in menuvorm. Dit kan handig zijn als u erg veel tabbladen open hebt staan, waardoor de tabjes zo klein zijn dat u ze niet meer eenvoudig herkent. Zeker met een kleine monitor is dit al snel het geval. Met VerticalTabs kunt u eenvoudig door de openstaande tabbladen bladeren en snel de juiste website terugvinden. Erg handig, al kunt u er natuurlijk ook gewoon op letten dat u niet teveel tabbladen tegelijk opent.

Hebt u vaak veel tabbladen tegelijk geopend? Dan is VerticalTabs een handige Chrome-uitbreiding.

7. Tabbladen (2)

In Chrome is het standaard niet mogelijk om nieuwe tabbladen automatisch te openen, iets wat bij de meeste andere browsers wel kan worden ingesteld. Dit gemis lost u op met de kleine plug-in Tabs to the front. Dankzij deze software wordt een nieuw tabblad automatisch naar de voorgrond gehaald als u er een link in opent. Simpel, effectief en voor velen een eind aan een kleine bron van ergernis. De kans is aanwezig dat in een volgende versie van Chrome deze mogelijkheid standaard wordt ingebouwd. Maar zolang dit nog niet is gebeurd, hebt u in elk geval een work-around. Tabs to the front

Deze plug-in doet niets meer en niets minder dan nieuwe tabbladen naar voren halen.

8. Twitter

Voor de doorgewinterde twitteraar is Chrowety een interessante plug-in. Chrowety voegt uitgebreide Twitter-mogelijkheden toe aan uw browser. Na installatie voegt de plug-in een extra knop aan uw menubalk toe. Klik hierop om u aan te melden met uw Twitter-account en -wachtwoord en u hebt voortaan snel toegang tot uw Twitter-tijdlijn. Alles wat u via twitter.com kunt doen, kan ook via Chrowety. Daarbij kunt u via het instellingenscherm (klik op het pictogram met het wieltje) Chrowety volledig naar wens aanpassen. Van de ververstijd van uw tweets, het uiterlijk van het pop-upvenster en de lettergrootte, tot of u meldingen op uw bureaublad wilt ontvangen en welke url-verkorter u wilt gebruiken. Chrowety is een erg gebruiksvriendelijke en fraai vormgegeven toevoeging, waarmee u zonder extra software altijd op de hoogte kunt blijven van de berichten van uw Twitter-vrienden.

Chrowety is een erg handige en fraaie plug-in voor de doorgewinterde twitteraar.

0 Reactie(s) op: Plug-ins voor Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.