Plug-ins voor Chrome

Door: onno-karman | 15 juni 2010 09:32

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

9. Wikipedia

Voor iedereen die regelmatig iets opzoekt op Wikipedia, is Mini Wiki Browser een handige uitbreiding. Ook deze plug-in voegt een extra knop toe aan de menubalk van Chrome. Als u hierop klikt, krijgt u een klein schermpje waarin u direct op Wikipedia kunt zoeken. In de instellingen kunt u kiezen welke taalversie u wilt gebruiken. Ook kunt u ook nog een secundaire taal selecteren, voor het geval er in de Nederlandse Wikipedia bijvoorbeeld niets wordt gevonden. Met een enkele klik wisselt u tussen de gekozen talen en alles wordt fraai in een klein pop-upschermpje weergegeven. Met de navigatieknoppen bladert u snel vooruit en achteruit door de zoekgeschiedenis. Wilt u de Wikipedia-pagina toch in een eigen tabblad openen, dan is ook dit met één druk op de knop geregeld.

Met deze plug-in kunt u snel even iets op Wikipedia opzoeken.

10. Euro's

Winkelt u regelmatig online op buitenlandse websites als eBay, dan komt Chrome Currency Converter daarbij van pas. Alle bedragen die op een website staan, worden na het laden van de webpagina omgezet in euro's. Na het converteren ziet u heel even de bedragen geel oplichten. Door in de adresbalk op het pictogram met de munt te klik ken, wisselt u tussen de originele bedragen en de geconverteerde bedragen. Dit pictogram is overigens alleen zichtbaar als er bedragen zijn omgezet. Als u van een enkele prijs het originele bedrag wilt zien, dan houdt u simpelweg even de muiscursor op dat bedrag. De koersen zijn behoorlijk up-to-date, ze worden namelijk ieder uur bijgewerkt. Standaard wordt het euroteken áchter het bedrag geplaatst, maar via de instellingen kunt u dit aanpassen. Daar kunt u ook nog bij aangeven of u de bedragen wilt afronden. Tot slot hebt u dankzij Chrome Currency Converter altijd een snelle converter bij de hand: druk tegelijkertijd de toetsen Ctrl+Shift+Alt+C in en u kunt snel even een bedrag omzetten in een andere munteenheid.

Chrome Currency Converter zet de prijzen op elke website automatisch om in euro's.

11. Gmail

Hebt u een Gmail-account en leest en schrijft u uw mail meestal online, dus via de website? Kijk dan eens naar Google Mail Checker Plus. Met deze toevoeging krijgt u er een handig pictogram (in de vorm van een envelopje) bij in uw menubalk. Zodra u nieuwe mail ontvangt, beweegt het pictogram eventjes en hoort u een geluidje. Als u vervolgens op het pictogram klikt, krijgt u een voorvertoning van de nieuwe mail te zien. Als u op een van de mailtjes klikt, wordt hij geopend in Gmail. Maar u kunt berichten ook direct in de voorvertoning lezen, verwijderen, archiveren en markeren als spam. Deze plug-in kan veel tijd besparen!

Middels Google Mail Checker Plus krijgt u snel toegang tot uw Gmail-box.

12. Url's inkorten

De nieuwe dienst goo.gl biedt net als bijvoorbeeld bit.ly en is.gd een handige en snelle manier om lange website-url's in te korten. Vooral dankzij de enorme populariteit van Twitter, dat 'slechts' boodschappen van maximaal 140 karakters toestaat, zijn dit soort diensten als kool gegroeid. Met de goo.gl Shortener plug-in kunt u met een enkele druk op de knop het webadres dat u bezoekt inkorten. Het ingekorte adres kan vervolgens worden gedeeld via bijvoorbeeld Twitter, Facebook of Gmail. Deze diensten moet u wel eenmalig selecteren en inschakelen via het instellingenscherm van goo.gl. Daarvoor klikt u met uw rechtermuisknop op het pictogram achter de adresbalk en kiest u voor Opties. De dienst goo.gl is, u had het vast al geraden, afkomstig van Google. goo.gl Shortener

Met twee muisklikken kort u een url in en deelt u hem via uw sociale netwerk of via e-mail.

0 Reactie(s) op: Plug-ins voor Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.