Plug-ins voor Chrome

Door: onno-karman | 15 juni 2010 09:32

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

13. Google Maps

Select To Get Maps is een handige toevoeging die u een aantal veel voorkomende handelingen bespaart. Hoe vaak hebt u niet een adres gekopieerd en geplakt in Google Kaarten? Met deze kleine plug-in hoeft u alleen maar een adres te selecteren, om een klein menuutje te laten verschijnen. Klik vervolgens op een van de opties Show on Map of Get Directions. Beide opties openen Google Maps in een nieuw tabblad, waarna u de locatie kunt zien of, in het tweede geval, meteen uw vertrekadres kunt invullen om een routebeschrijving te krijgen.

Selecteer een adres op een website en met één klik ziet u de locatie op Google Maps.

14. Weersverwachting

Snel even kijken of het droog blijft, doet u natuurlijk via buienradar. Met deze plug-in hoeft u maar een enkele keer te klikken om toegang tot deze populaire weersite te krijgen. Klik met rechts op het pictogram naast de adresbalk, als u meer opties wenst. Zo kunt u kiezen voor een uitgebreid buienradarscherm inclusief een meerdaagse weersverwachting, of juist alleen voor de radar. Standaard toont het pictogram het huidige weerbeeld, en het wordt iedere tien minuten automatisch aangepast aan het weer. Desgewenst kunt u dit onderdeel uitschakelen en uit een van de tientallen andere pictogrammen kiezen. Zo krijgt u bijvoorbeeld altijd een zonnetje in beeld.

Met deze plug-in voor Buienradar kunt u altijd even snel zien wat het weer wordt.

15. Online video

Turn Off the Lights is geen plug-in van een milieuorganisatie, maar bedoelt om het 'licht uit te doen' op websites waarop u video's bekijkt. De gehele achtergrond wordt door deze toevoeging gedimd en donkerder gemaakt. Zo wordt u niet onnodig afgeleid en kunt u zich beter concentreren op het filmpje dat u bekijkt. U kunt het niveau van verdonkering met een schuifje aanpassen, zelfs tot de achtergrond helemaal zwart is! Ook kunt u het dimmen automatisch laten inschakelen als u bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo een video bekijkt. Beide opties regelt u in het scherm met de instellingen. Als u klaar bent met het bekijken van de video, hoeft u maar ergens op de pagina te klikken om het licht weer aan te doen!

Verduister de achtergrond van een webpagina als online een video bekijkt!

16. Banners

Wie kent Adblock bekend van Firefox niet? Gelukkig is deze plug-in er ook voor Chrome. Er kan natuurlijk over worden getwist of het eerlijk is om uitgevers van content waar u niet voor betaalt ook nog hun advertentie-inkomsten te ontnemen. Maar sommige sites zijn zo behangen met schreeuwerige advertenties, dat het alleszins redelijk is dat internetters er een hekel aan krijgen. Hoe dan ook: AdBlock bestaat nu eenmaal en ook voor Chrome is het een prima werkende plug-in. De meeste advertenties worden er standaard mee geblokkeerd. Mocht er toch nog een tussendoor glippen, dan kunt door op Ctrl+Shift+K (van Kill!) te klikken de boosdoener heel eenvoudig aanwijzen. Middels een schuifje kunt u vervolgens ook deze laatste banner laten verdwijnen.

Advertentieloos surfen dankzij AdBlock. Is er toch nog een tussendoor geglipt? Dan kunt u hem eenvoudig 'killen'.

0 Reactie(s) op: Plug-ins voor Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.