Polaroid komt met eerste Android smartcamera

Door: Elmar Rekers | 11 januari 2012 10:20

Apps & Software

Camerafabrikant Polaroid heeft op de CES-beurs in Las Vegas de eerste zogenoemde 'smartcamera' aangekondigd. Deze SC1630 HD-camera zal in de loop van 2012 op de markt komen.

De slimme compact-camera van Polaroid draait op een aangepaste versie van Android en beschikt over alle gemakken van een smartphone. Zo ondersteunt het apparaat bijvoorbeeld GPS, Bluetooth en Wi-Fi waardoor foto's direct online met anderen gedeeld kunnen worden. Bellen is uiteraard ook mogelijk.

Android-interface

De SC1630 heeft een 16 megapixel sensor en 3x optische zoom. Op de achterkant zit een 3,2-inch touchscreen waarop de bekende Android-interface te zien is. Uiteraard is ook de Android Market toegankelijk waardoor er naast de nodige games dus ook fotobewerkings-apps gedownload kunnen worden.

De smartcamera telt een totaal van achttien scene-selecties, gezichtsherkenning en glimlach-detectie. Wat er straks voor de eerste smartcamera betaald mag worden is nog niet bekend. Wel laat Polaroid weten dat de SC1630 later dit jaar gaat verschijnen.

0 Reactie(s) op: Polaroid komt met eerste Android smartcamera

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.