Postvak Prioriteit in Gmail

Door: Kees Krick | 13 december 2010 16:35

Apps & Software

Wie veel post ontvangt of niet alles altijd meteen leest, kan al snel het overzicht verliezen. Want welke berichten moeten er als eerste gelezen worden en wat kan nog wel eventjes wachten? Google Mail kan u hier prima bij helpen, dankzij het Postvak Prioriteit.

Activeren

Door Postvak Prioriteit in te schakelen, zal Gmail actief met u meedenken en uw post automatisch splitsen op belangrijkheid. Natuurlijk is niet altijd feilloos te bepalen wat voor u belangrijk is en wat niet, dus kunt u de berichtenstroom altijd nog corrigeren waar nodig. Het systeem is zelflerend, zodat het steeds beter inschat wat u wilt. Gmail bepaalt onder andere aan de hand van de afzender en de inhoud van berichten, wat mogelijk belangrijk voor u is. Allereerst moet u deze functie inschakelen. Dat kan door rechts bovenin het browservenster te klikken op Instellingen / tabblad Postvak Prioriteit. Aan de rechterkant van het venster kunt u klikken op een filmpje dat de werking van het Postvak Prioriteit illustreert. Kies Postvak Prioriteit weergeven en klik op Wijzigingen opslaan.

Postvak Prioriteit moet u eerst inschakelen.

Een nieuw postvak

Na het activeren is er in de linkerkolom van Gmail plotseling een nieuw postvak verschenen: Postvak Prioriteit. Het bestaat uit drie gedeeltes of secties. Allereerst is dat Belangrijk en ongelezen waaraan – u raadt het al – u de meeste aandacht zult besteden. Dan is er Met ster waarin door u gemarkeerde post komt te staan. Ten slotte is daar nog Al het overige waarin alle andere post komt te staan. Dat is meteen de sectie waaraan u straks iets minder aandacht kunt besteden. Vooral in het begin zal zeker niet alle post meteen op de juiste plek terechtkomen. Het systeem is zelflerend en u speelt daar een belangrijke opvoedkundige rol in. Door consequent aan te geven welke post belangrijk is en wat in de algemene vergaarbak terecht mag komen, zal het systeem steeds beter worden. Vertrouw in het begin dus niet blindelings op de sectie met belangrijke post. Houd de eerste tijd de sectie met overige post extra goed in de gaten.

Het nieuwe postvak bestaat uit drie secties.

Zelf markeren

In de knoppenbalk boven de berichtlijst en in het bericht zelf vindt u twee nieuwe knoppen. Is een bericht naar uw smaak onterecht als belangrijk gemarkeerd, klik dan op het minteken. Is een belangrijke e-mail juist niet herkend, dan corrigeert u dit met een klik op het plusteken. Alle als belangrijk gemarkeerde post herkent u eenvoudig aan de gele pijl voor de onderwerpregel. Zodra u zo’n e-mail gelezen hebt, verandert de kleur van de pijl in grijs. Nu u dit nieuwe postvak geactiveerd hebt, is het ‘oude’ Postvak IN natuurlijk nog steeds aanwezig. Ook hier herkent u belangrijke post aan de pijl bij het onderwerp. Op het tabblad Postvak Prioriteit van Instellingen geeft u aan welk postvak getoond moet worden zodra u Gmail opstart. Ook zijn hier lege secties te verbergen, stelt u in wat er per sectie getoond wordt en is er nog een vierde sectie in te richten. Ook het gedrag ten opzichte van uw zelfgemaakte filters stelt u hier in.

Postvak Prioriteit is prima aan te passen.

1 Reactie(s) op: Postvak Prioriteit in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 oktober 2013 16:45 Anoniem
    ik kan al sinds 1 /10 mijn g mail niet openen op mijn telefoon, wel op mijn tablet en nu helemaal niet op mijn notebook(windows 8) wat kan ik doen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.