Prijzen van Surface Pro tablet opnieuw omlaag

© PXimport

Prijzen van Surface Pro tablet opnieuw omlaag

Geplaatst: 25 oktober 2013 - 04:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Microsoft Nederland verlaagt de prijzen van de Surface Pro, de tabletversie met Windows 8 Pro. Dit doet Microsoft vrijwel tegelijkertijd met het verschijnen van de Surface 2, dat de nieuwste versie van Windows RT draait.

De Surface Pro-versie van 128 GB gaat omlaag van 886 naar 799 euro, laat Microsoft weten aan Webwereld. De 64 GB-versie zakt ook zo'n 100 euro in kostprijs en komt daarmee uit op 699 euro.

Microsoft blijft met voorraaden zitten

In augustus gingen de prijzen ook al omlaag. Een Surface Pro van 128 GB was aanvankelijk bij de introductie in Nederland 986 euro en deze zomer werd de prijs met honderd euro verlaagd. De reden voor die verlaging was dat Microsoft de voorraden van de Surface Pro moest afzetten.

De Surface RT, voorloper van de Surface 2, zakte ook afgelopen zomer in prijs. Microsoft zou toen nog met zo'n 6 miljoen onverkochte RT's zitten en geruchten deden de ronde over de opvolger die inmiddels is uitgebracht. Bij de kwartaalcijfers in juli bleek dat Microsoft voor 900 miljoen dollar minder aan Surface RT's had verkocht dan aanvankelijk begroot.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten